Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Η πρόγνωση για την Αττική

Την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα άστατος στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές, πλέον μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες.

Στο ανατολικό Αιγαίο οι βροχές θα είναι διάσπαρτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και με τα διαστήματα με ήλιο στη βόρεια Ελλάδα να είναι μεγάλα, με παροδική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, ενώ η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά είναι μικρή, ωστόσο το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ασθενείς βροχές σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα άνοδο. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα τους 29 βαθμούς, 27-28 στα δυτικά, 30-31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 26-28 τοπικά στην Κρήτη και 31 βαθμούς. Τιμές κατά 4-5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 3-5, στο Αιγαίο πρόσκαιρα και 6 μποφόρ η ένταση τους.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά, η οποία μετά το απόγευμα πρόσκαιρα θα πυκνώσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-31 βαθμούς και οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό, θα στραφούν το απόγευμα σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.