Πολυτεχνειούπολη: Τι λέει η μητέρα της 22χρονης δόκιμου αστυνομικού – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας

Η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, που φέρεται να είχε τον ρόλο του πληροφοριοδότη στα μέλη των συμμοριών που έκαναν «κουμάντο» στην Πολυτεχνειούπολη, οδηγείται στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατηγορούμενη για πλημμέλημα. Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ξεσπά σε κλάματα, με τη μητέρα της να βρίσκεται στο πλευρό της.

H 22χρονη φέρεται να είχε πρόσβαση σε ασύρματο, σε υπηρεσιακό πιστόλι, σε ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά και σε στοιχεία για επικείμενες επιχειρήσεις στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στην Καισαριανή, αλλά και μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και προειδοποιούσε τα μέλη της συμμορίας…

Ένα εξ αυτών μάλιστα, το πρωτοπαλίκαρο του Έσκο, του φερόμενου ως αρχηγού ήταν ο σύντροφός της.

Μαζί με τη δόκιμο, άλλα έξι άτομα που κατηγορούνται για πλημμελήματα, ακολούθησαν σήμερα τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κακουργήματα για τους υπόλοιπους

Συγγενείς των συλληφθέντων βρίσκονται στα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν και επιτίθενται φραστικά στους δημοσιογράφους. Αστυνομικοί επεμβαίνουν.

Λίγο αργότερα ακούγεται η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων την ώρα που οδηγείται το παιδί της στον ανακριτή.

Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι 23 από τους 32 συνολικά συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις για ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών, επιθέσεις.

Ληστεία σε 22 δευτερόλεπτα

Με όπλα στα χέρια δύο κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε κατάστημα και ακινητοποιούν τον εργαζόμενο…

Ο ένας ψάχνει για λεφτά και ο άλλος τον χτυπά στο κεφάλι. Μέσα σε 22 δευτερόλεπτα αρπάζουν τη λεία τους και γίνονται καπνός.

Είχαν πυροβολήσει διανομέα

Και αυτές είναι οι εικόνες λίγα λεπτά μετά την ληστεία με καλάσνικοφ που διέπραξαν τα μέλη μιας εκ των τριών συμμοριών, τον Ιούλιο του 2021, σε σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή. Ο νεαρός που τραυματίστηκε από τις σφαίρες των κακοποιών στο πόδι, μπαίνει σε διπλανό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγα λεπτά μετά, τη στιγμή που μεταφέρεται στο ασθενοφόρο, περιγράφει μέσα σε λίγες λέξεις τον εφιάλτη που έζησε…

Οι ληστές φορούσαν κουκούλες, ωστόσο, τότε υπήρχαν πληροφορίες ότι η αστυνομία τους είχε ταυτοποιήσει, δίχως ωστόσο, μέχρι την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, να τους συλλάβει.

Τους είχαν απαγάγει το παιδί

Οι γονείς του 17χρονου που έπεσε θύμα απαγωγής από τον φερόμενο αρχηγό των συμμοριών «Έσκο» και τους συνεργούς του, πριν από 3 χρόνια στου Ζωγράφου, συγκλονίζουν με την περιγραφή τους.

«Από την περασμένη Παρασκευή στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας ακόμη κακοποιός, ο οποίος διέμενε και εκείνος στις φοιτητικές εστίες. Ο 20χρονος μέσα σε ένα βράδυ λήστεψε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και ένα πρατήριο καυσίμων ενώ το επόμενο ξημέρωμα συνελήφθη μετά τη ληστεία που διέπραξε με συνεργό του στο Παλαιό Φάληρο», δήλωσε στο MEGA ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος.

Αυτή είναι η ανθυπαστυνόμος που τραυματίστηκε

Ένα χρόνο πριν, η ανθυπαστυνόμος, η οποία τραυματίστηκε όταν ο «Έσκο» της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης, περιέγραφε στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη τη συμμετοχή της στην εξιχνίαση υπόθεσης κακοποίησης γυναικών…

Σε αυτή τη φωτογραφία ντοκουμέντο, ο «Έσκο» βρίσκεται στο έδαφος, τραυματισμένος στα πόδια από τις σφαίρες της ανθυπαστυνόμου, η οποία τον πυροβόλησε όταν εκείνος της επιτέθηκε.

Ο «ταύρος» και οι κώδικες

Στις εστίες έμεναν μόνιμα εννέα άτομα, ενώ δώδεκα ήταν περιστασιακοί. Κάθε ένας από τους συλληφθέντες έχει πλούσιο βιογραφικό, χωρίζονταν σε τρεις ομάδες και έλεγχαν με ένοπλες ομάδες περιφρούρησης ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε στον πανεπιστημιακός χώρος. Ο ταύρος, ήταν το σήμα κατατεθέν των συμμοριών το οποίο έφεραν ακόμη και στα ρούχα τους ενώ χρησιμοποιούσαν και κώδικες.

Η ονομασία για τους αστυνομικούς ήταν «σκυλιά» ή «μαύροι», η κάναβη «Mall», ενώ η κοκαΐνη είχε την κωδική λέξη «κυρία».

Όλα αυτά τα χρόνια, δεκάδες φοιτητές ζούσαν υπό το καθεστώς μόνιμου τρόμου, με κάποιους από αυτούς μάλιστα, να έχουν απειληθεί με μαχαίρια αλλά και όπλα να μη μιλήσουν ποτέ και σε κανέναν για τα όσα παράνομα έβλεπαν να συμβαίνουν στην Πολυτεχνειούπολη.

Και οι επτά που εμφανίστηκαν σήμερα στο αυτόφωρο, μεταξύ των οποίων η 22χρονη δόκιμος αφέθησαν ελεύθεροι, με τις δίκες τους να αναβάλλονται.

Η μητέρα της 22χρονης δόκιμου αστυνομικού μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του Live News για την κόρη της.
Η μητέρα της 22χρονης δόκιμου αστυνομικού μίλησε αποκλειστικά στο Live News στον Κυριάκο Μαντούβαλο.

«Έχω μεγαλώσει τα τρία αυτά παιδιά μόνη μου. Ήταν 5, 3μιση και 2 ετών όταν έχασα τον άνδρα μου και προσπάθησα πολύ για να αναθρέψω τρία καλά παιδιά».

«Έχουν ειπωθεί πράγματα τα οποία δεν ισχύον. Το παιδί μου δεν έμενε στις εστίες, έμενε στο σπίτι μας, όπου ήρθαν οι αστυνομικοί και δεν βρήκαν κάτι μεμπτό».

Και συνέχισε: «Τις επόμενες μέρες η κόρη θα ορκιζόταν και τώρα όλα είναι στον αέρα» και είπε ότι από μικρή ήθελε να μπει στην Αστυνομία».

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας: «Μόνο στην Πολυτεχνειούπολη είμαι ασφαλής»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την σκληρή συμμορία που είχε βρει κρησφύγετο στην Πολυτεχνειούπολη.
Όπως αποκάλυψε στο MEGA o Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ανιχνεύσει την πορεία των τελευταίων δύο ετών της δόκιμης αστυνομικού, με ποιες διαδικασίες έγινε η πρόσληψή της κι εάν ο λόγος ένταξής της στην αστυνομία ήταν για να υπηρετήσει το αστυνομικό σώμα ή είχε άλλες επιδιώξεις.

Σημειώνεται ότι η 22χρονη είχε τρεις στενούς συγγενείς που ήταν αστυνομικοί.

Αποκάλυψη Live News για τους διαλόγους της συμμορίας

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους τα μέλή της συμμορίας. Ένας από αυτούς δήλωσε πως «μόνο στην Πολυτεχνειούπολη είμαι ασφαλής», ενώ άλλος ανέφερε πως «έχω μαζέψει πολλές δουλειές σήμερα για έξω, σιγά σιγά, δεν θα το προλάβουμε», εννοώντας εγκληματικές ενέργειες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι καταθέσεις φυλάκων και σπουδαστών της φοιτητικής εστίας. Ένας φύλακας κατέθεσε πως πριν από μία εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στο ισόγειο, άκουσε 4 με 5 πυροβολισμούς από τα πάνω δωμάτια. Στη συνέχεια είδε τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι.

Μία φοιτήτρια κατέθεσε πως υπάρχει συμμορία στην εστία που διακινεί ναρκωτικά και σκορπίζει τον τρόμο στους φοιτητές που μένουν εκεί. «Επικρατεί έντονος φόβος, το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο», έχει καταθέσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί συνολικά 57 φορές για διάφορα αδικήματα, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις, ο 30χρονος, ο οποίος επιτέθηκε στην αστυνομικό στην συμπλοκή στου Ζωγράφου, είχε πει χαρακτηριστικά «ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου; Αν δεν την αφήσετε σε λίγο, θα σας κάψω ζωντανούς».

Παράλληλα, στη δικογραφία αφήνεται σνα ερωτηματικό το ενδεχόμενο να υπάρχει συνδρομή στη δράση των κακοποιών από φύλακες της φοιτητικής εστίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.