Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες της 12χρονης με αφορμή όσα ειπώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή- “Τις βλέπω στο κινητό μου” (βίντεο)

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Η εξέταση ερμηνεύεται ότι αφορά τον Γιώργο Λιάγκα και τις φωτογραφίες που ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του της 12χρονης, θύμα βιασμού από τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Εισαγγελική έρευνα για αδικήματα με τη διακίνηση φωτογραφιών και οπτικού υλικού με τη 12χρονη

Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η έρευνα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, υπάρχει παραγγελία να διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε αυτά.

Σημειώνεται ότι η έρευνα αφορά το ποιοί διακίνησαν τις φωτογραφίες που ισχυρίστηκε ότι έχει στο κινητό του ο δημοσιογράφος και όχι η σχέση του δημοσιογράφου με αυτές τις φωτογραφίες, που οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν στη δικογραφία.

Παρεμβαση του ΕΣΡ ζητησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εξάλλου, παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το ζήτημα της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Λιάγκας είναι αυτός που υποστήριξε ότι έχει στο κινητό του φωτογραφίες της 12χρονης, τις οποίες είπε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί- ενώ τις έβλεπε στον “αέρα” της εκπομπής “Το Πρωινό” – προκαλώντας σάλο στα social media. Αρχικά υποστήριξε ότι έχει φωτογραφίες ακόμα και του βιασμού της μικρής, μετά όμως το διόρθωσε και είπε ότι οι μόνες φωτογραφίες που έχει δει είναι αυτές της μικρής κοπέλας στα social media.

Γιώργος Λιάγκας: Σάλος με τις φωτογραφίες από τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό που έβλεπε στον “αέρα” της εκπομπής

“Βλέπω φωτογραφίες, δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο που ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία, δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Η φωτογραφία που τώρα είδα, φαίνεται το πρόσωπό του 53χρονου βασικού κατηγορούμενου. Φαίνεται και κάμερα και φαίνεται και όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο το 11χρονο”, είχε πει στον εκπομπή της Τετάρτης ο Γιώργος Λιάγκας.

“Οι φωτογραφίες που τώρα είδα με έχουν σοκάρει, με έχουν παγώσει. Και το ξαναλέω, στις φωτογραφίες αυτές έχει βγάλει και το πρόσωπό του. Είναι φωτογραφίες που φαίνεται και ο ίδιος. Ενώ το πρωί σας είπα ότι δεν φαινόταν, έτσι είχα πληροφόρηση. Τώρα τις είδα. Σε κάποιες δεν φαίνεται, σε κάποιες είναι που τραβάει το κοριτσάκι φωτογραφία, συμμετέχει το κοριτσάκι, πώς… Δεν μπορώ να καταλάβω… Πώς, πώς, πώς; Με το 11χρονο” είπε ο παρουσιαστής.

“Βγες και ζήτα συγγνώμη από την οικογένειά σου και από το πανελλήνιο. Ζήτα συγγνώμη από το κοριτσάκι, για να αισθανθείς λίγο καλύτερα αν έχεις το παραμικρό συναίσθημα. Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να ξαναδεί το ήλιο της ημέρας. Δεν θα σωφρονιστεί ποτέ, δεν πρέπει να ξανακυκλοφορήσει ελεύθερος ποτέ. Δεν πρέπει” έλεγε έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας.

Έντονες αντιδράσεις στο Twitter για τον Γιώργο Λιάγκα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί χρήστες του twitter αντέδρασαν έντονα στο γεγονός και διερωτώνται πώς είναι δυνατόν δημοσιογράφοι και παρουσιαστές να έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες και βίντεο από τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού.

Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου: Τα καρφιά για τον Γιώργο Λιάγκα

Έντονη, εξάλλου, ήταν και η αντίδραση της παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής “Super Κατερίνα”. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Καινούργιου βγήκε “εκτός εαυτού”, το πρωί της Πέμπτης 20/10, την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον συνήγορο υπεράσπισης του 34χρονου επιχειρηματία που οδηγήθηκε στις φυλακές για την φρικιαστική υπόθεση βιασμου 12χρονης στα Σεπόλια.

Ειδικότερα, ο συνήγορος του 34χρονου επιχειρηματία, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σχολίασε την αδιανόητη δήλωση της δεύτερης συνηγόρου υπεράσπισης, Γιώτας Παντελεάκη, ότι η 12χρονη είναι ψηλή και εύσωμη και ότι δεν μοιάζει με 12χρονη αλλά με κορίτσι 18-20 χρονών.

“Είμαι στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση του Κουσουλού. Επειδή ασχολείστε με το θέμα της 12χρονης, πρέπει να πείτε ότι η διαρροή της κατάθεσης της έγινε…” ανέφερε ο δικηγόρος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου.

“Δεν θα μου υποδείξετε εσείς τι θα πω εγώ στην εκπομπή. Δεν θα μου το υποδείξετε. Γιατί μπορεί να πω κι εγώ και άλλα σήμερα. Βγαίνουν συνάδελφοι και λένε ότι έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες… Θα το πω, δεν κατάλαβα! Δεν κατάλαβα…” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Γιώργο Λιάγκα.

Χωρίς να τον κατονομάσει, η παρουσιάστρια προφανώς αναφέρθηκε στον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος στη χθεσινή εκπομπή είπε ότι έβλεπε στο κινητό του φωτογραφίες βιασμού της ανήλικης από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Ζίνα Κουτσελίνη για Γιώργο Λιάγκα: Συνάδελφοι έβλεπαν στον αέρα τις φωτογραφίες και φρίκαραν

Άλλωστε, έντονη ήταν και η αντίδραση της Ζήνας Κουτσελίνη και των συνεργατών της, το μεσημέρι της Πέμπτης, σχετικά με την δικογραφία της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό, ουσιαστικά “φωτογραφίζοντας” πολλές φορές τον Γιώργο Λιάγκα.

“Θα σας δώσω μια συμβουλή. Όσοι έχετε στα χέρια σας τη δικογραφία της 12χρονης και έχετε δει φωτογραφίες, αυτές που περιλαμβάνονται στη δικογραφια, το ότι κατέχει κάποιος αυτό το υλικό είναι ποινικό αδίκημα που δεν το εξαιρεί η δημοσιογραφική δεοντολογία. Παραμένει κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σας το λέω συμβουλευτικά, επιτρέψτε μου, γιατί έχω χειριστεί τέτοιες υποθέσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δημητρίου.

“Λέτε για τις φωτογραφίες που έγιναν αναφορές από συναδέλφους ότι τις έχουν δει. Να σας ρωτήσω κάτι εάν εσείς γνωρίζετε. Αυτές οι φωτογραφίες είναι στη δικογραφία;” αναρωτήθηκε αρχικά η Ζήνα Κουτσελίνη για να λάβει καταφατική απόκριση από τον δικηγόρο και να συμπληρώσει πως ,”εμείς δεν τις έχουμε δει και κάποια στιγμή χθες ρώτησα και τον Πέτρο Κουσουλό, είστε παρόντες όλοι, αν έχει κάτι από αυτές και μου είπε όχι. Γιατί, λέω, συνάδελφοι είναι με το κινητό και λένε ότι έχουν φωτογραφίες” ανέφερε.

Αυτή την κουβέντα την κάνουμε, για να καταλάβει ο κόσμος, γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι και όχι μόνο ένας που έχουν πει δημόσια, ότι στα χέρια τους την ώρα του ζωντανού, έβλεπαν τις φωτογραφίες και φρίκαραν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπομπή στη συνέχεια. Άρα αυτοί που τις έχουν δει, κανονικά διώκονται”.

Έσπευσε να τα “μαζέψει” ο Γιώργος Λιάγκας

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του την Πέμπτη 20/10, ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα σχετικά με την υπόθεση με την 12χρονη στον Κολωνό και μάζεψε τη δήλωσή του ότι είδε ή κατέχει φωτογραφίες σαν αυτές που υπαινίχθηκε σε προηγούμενη εκπομπή.

“Στην υπόθεση αυτή, το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να σφαζόμαστε για το ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Μην το κάνετε αυτό, είναι λάθος. Εδώ είμαστε όλοι απέναντι σε μια βρωμερή και ρυπαρή ιστορία. Αν αρχίσουμε και σφαζόμαστε μεταξύ μας ποια εκπομπή το κάνει καλύτερα, είναι το μεγάλο λάθος, χάθηκε η υπόθεση” είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

“Κάνω τη δουλειά αυτή, υπηρετώντας και τη δημοσιογραφία και το lifestyle περίπου 30 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει ποτέ από δικηγόρο δικογραφία. Ποτέ! Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία αυτή. Όμως, μαθαίνω στοιχεία του ρεπορτάζ, τι να κάνουμε τώρα;” συνέχισε.

“Είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε έτσι όπως το είπα και οφείλω να το πω. Τη μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι αγγελούδι. Ένα κοριτσάκι 11-12 χρονών, ένας μίσχος. Την έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό στο παρελθόν.

Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που αποτελούν, αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις. Όμως, μου έρχεται ρεπορτάζ. Κι όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία. Να το ξεκαθαρίσω” κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε το βίντεο:

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.