Συννεφιασμένος ο καιρός της Δευτέρας – Που θα βρέξει – Η πρόγνωση για την Αττική

Την Δευτέρα παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που αναμένονται, οι οποίες θα φτάσουν σε ευχάριστα επίπεδα, ο καιρός δεν θα είναι ηλιόλουστος.

Θα επικρατήσει πυκνή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας στις περισσότερες περιοχές. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στο νότιο Αιγαίο, και κατά διαστήματα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις.

Τοπικές βροχές προβλέπονται το πρωί στο βόρειο Ιόνιο, και στη συνέχεια στα βόρειο-βορειοδυτικά. Σε περιοχές δηλαδή της Ηπείρου, της Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης θα βρέχει μέχρι το μεσημέρι, ενώ το βράδυ αναμένονται κάποιες βροχές στο Ιόνιο. Οι καιρικές συνθήκες της Δευτέρας ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα άνοδο και θα φτάσει σε υψηλότερες από τις προβλεπόμενες για την εποχή τιμές. Στους 20-23 στα βόρεια, 22 στα κεντρικά, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 30 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί, πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους.

Στην Αττική προβλέπεται μουντός καιρός και αρκετή συννεφιά στο λεκανοπέδιο, με αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13-20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί 2-3 μποφόρ.

Η πρόγνωση καιρού τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με συννεφιά, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες. Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές θα συνδυαστούν με πτώση της θερμοκρασίας το μεσημέρι, στους 21-23 βαθμούς. Η ζέστη φαίνεται ότι θα μετατοπιστεί ανατολικότερα, με 26 βαθμούς στη Θράκη, 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 30 τοπικά στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα πελάγη 3-5, στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ.

Την Τετάρτη προβλέπονται βροχές το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα από το Ιόνιο θα επηρεάσουν και τμήματα της δυτικής Ελλάδας, ενώ τοπικά θα ψιχαλίσει και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση αυτή τη φορά, αλλά με εξαίρεση τα δυτικά όπου περιμένουμε χαμηλότερες τιμές από τα φυσιολογικά για την εποχή, με 21 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επανέλθουν οι μέγιστες τιμές σε κανονικά επίπεδα έως 24-25 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 2-5, στα δυτικά και νότια και 6 μποφόρ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.