H απάντηση Βασιλόπουλου σε Μπουρνού για Θύελλα-Τριγλία

Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι πρέπον να εμπλακώ στην αντιπαράθεση μαζί σας με το ύφος των προσβολών και πολιτικά απρεπών χαρακτηρισμών που εσείς επιλέξατε. Θα απαντήσω λοιπόν με συντομία και ουσία, θεωρώντας ότι θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε την άποψή μου.

Τα αθλητικά σωματεία, ακόμα περισσότερο τα παλαιά και μεγάλα όπως η Θύελλα και η Τριγλία, έχουν πολυπληθή διοικητικά συμβούλια, μέλη στις γενικές συνελεύσεις και οπαδούς-φίλους. Επομένως δεν περιμένουμε να ακούσουμε ότι «η δημοτική αρχή ετοιμάζει πρόταση», σαν να μην μπορούν μόνες τους οι ομάδες να κινηθούν προς το συμφέρον τους. Εάν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε, πρέπει να εφαρμόσουμε λύσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Δήμου και όχι προτάσεις καθοδήγησης. Ενδεικτικά σας αναφέρω:

α) Αύξηση επιχορήγησης, αλλά με καθιέρωση συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της χρηματοδότησης των ομάδων, με συνθήκες διαφάνειας, διότι σήμερα η κατανομή γίνεται αυθαίρετα από τον Δήμαρχο. Πρέπει επιτέλους να υπάρξουν κριτήρια, όπως ο αριθμός των αθλητών, οι επιτυχίες, η ιστορικότητα, η προβολή της πόλης μας, η γενικότερη συνεισφορά στον αθλητισμό, οι πραγματικές ανάγκες και άλλα. Είναι βασικό καθένας να γνωρίζει για ποιο λόγο έλαβε η μία ομάδα περισσότερα χρήματα από την άλλη, αλλά και τι στόχους πρέπει να επιτύχει η ομάδα του την επόμενη περίοδο.

β) Άμεση χρηματοδότηση μέσω συμμετοχής του Δήμου στις Ευρωπαϊκές προτάσεις που ανακοινώνονται και κατανομή των πόρων στις ομάδες που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων.

γ) Έμμεση χρηματοδότηση μέσω κάλυψης καθημερινών, αλλά και έκτακτων αναγκών όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση των λεωφορείων του Δήμου για δωρεάν μετακινήσεις των ομάδων.

Παραμένω, όπως πάντοτε, στη διάθεσή σας, αλλά και των ΔΣ των αθλητικών σωματείων, να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων λύσεων.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
κιν. 6942 790900

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.