ΑΑΔΕ: Από… κόσκινο οι πληρωμές με αντικαταβολή – Πού εστιάζουν οι έλεγχοι

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ έχουν μπει και οι πληρωμές με αντικαταβολή. Σύμμαχος της Αρχής είναι ο εταιρείες ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” o τζίρος που γίνεται μέσω αντικαταβολής (πληρωμή των προϊόντων με μετρητά κατά την παράδοση) ξεπερνάει τα 15 δισ. ευρώ.

Για μεγάλο τμήμα του ποσού δεν εκδίδεται απόδειξη, παρά μόνο το δελτίο αποστολής, το οποίο δίνεται στον αγοραστή. Η φορολογική διοίκηση θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία πωλήσεων με αντικαταβολή και θα συγκρίνει με τους τζίρους που δηλώνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Παράλληλα στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι όλες οι εταιρείες ταχυμεταφορών να έχουν υποχρεωτικά POS κατά την παράδοση των προϊόντων με αντικαταβολή.

Έτσι λοιπόν όσοι αγοραστές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους με την παραλαβή του προϊόντος θα μπορούν το πράξουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εταιρείες θα αναγκαστούν να εκδίδουν κανονικά τις αποδείξεις.

Μέχρι το νέο οικονομικό επιτελείο να λάβει τις αποφάσεις του για την επέκταση των POS η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει ελέγχους στις εταιρείες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν για τα προϊόντα που έχουν διακινηθεί μέσω των εταιρειών κούριερ έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα παραστατικά.

enikonomia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.