ΑΑΔΕ: Έτοιμη η διάταξη που θα προβλέπει αμοιβή σε όσους ειδοποιούν για μη νόμιμες αποδείξεις

Πάνω από 160.000 πολίτες έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τηλέφωνα την εφαρμογή Appodixi

Στη Βουλή κατατίθεται εντός των επομένων ημερών η διάταξη που θα καθορίζει το ύψος της αμοιβής που θα λαμβάνει κάθε φορολογούμενος που θα ειδοποιεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ότι έπεσε στα χέρια του απόδειξη που δεν είναι νόμιμη.

Θυμίζουμε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν τις αποδείξεις που λαμβάνουν από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Appodixi, η οποία και δείχνει κατευθείαν εάν η απόδειξη που έχει κοπεί είναι νόμιμη ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη που θα κατατεθεί θα προβλέπει κλιμακωτό μπόνους, με πλαφόν ανάλογο: α) της αξίας που θα αναγράφεται στην τυχόν εικονική απόδειξη και β) της έκταση του αδικήματος της φοροδιαφυγής που έχει υποπέσει η επιχείρηση που έκοψε την απόδειξη. Το μικρότερο ποσό που θα κερδίζει ο φορολογούμενος θα είναι το τριπλάσιο της αξίας του προϊόντος που αναφέρει η απόδειξη και το ανώτερο δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 2.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου που ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την ΑΑΔΕ πάνω από 160.000 πολίτες την έχουν εγκαταστήσει στα smart phones ελέγχοντας την εγκυρότητα των αποδείξεων. Μέχρι σήμερα, οι καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές ξεπερνούν τις 80.000, με τις περισσότερες να αφορούν αποδείξεις που έχουν μεν εκδοθεί από δηλωμένη ταμειακή μηχανή, αλλά δεν είχαν διαβιβαστεί ακόμη στο ηλεκτρονικό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.