Αδαμοπούλου-Κουτσογιάννη Κατερίνα: Υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα

Η απόφαση μου να στηρίξω με την υποψηφιότητα μου τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση
Αττικής και τον Γιάννη Σγουρό είναι πραγματικά απόφαση θα έλεγα από «καρδιάς».

Αντίπαλος κυριολεκτικά το 2002 όταν «παρέδωσα» ως όφειλα την Νομαρχία Αθηνών – αναπληρωτής
Νομάρχης εγώ την τετραετία 1998-2002, -στον νικητή των εκλογών Γιάννη Σγουρό. Η πρώτη τετραετία κύλησε εκρηκτικά με αντιπαραθέσεις αλλά και συγκλίσεις. Tα κομματικά πάθη ήταν ακόμα έντονα βλέπετε. Όμως σιγά -σιγά άρχισα να εκτιμώ την αξιοπρέπεια, τον χαρακτήρα, την προσπάθεια, το έργο, ιδιαίτερα τα τεχνικά έργα, την στήριξη όλων των Δήμων της Αττικής χωρίς να τον απασχολεί με ποιο κόμμα είχαν εκλεγεί, χωρίς ευνοιοκρατία δηλαδή.

Το σίγουρο είναι ότι οι κομματικές πολώσεις δεν έχουν ή μάλλον δεν πρέπει να έχουν καμμία σχέση και θέση στον Α και Β βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αμεσότητα στην επικοινωνία με τους πολίτες, η απευθείας σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο περιφέρειας, δεν επιτρέπουν (το εχουμε συνειδητοποιήσει πια)
αυστηρά κομματικές επιλογές.

Για να επανέλθω όμως στον Γιάννη Σγουρό, πιστεύω ότι αποδεδειγμένα η τετραετία του και ως Περιφερειάρχης Αττικής κατά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμού ήταν απόλυτα επιτυχημένη.
Με νέες αρμοδιότητες και υπηρεσίες που προέρχονταν από υπουργεία, κατάφερε όχι μόνο να ενσωματωθούν αλλά και να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα. ‘Ολη η Αττική μετατράπηκε …σε εργοτάξιο, ξεκινώντας για πρώτη φορά αντιπλημμυρικά έργα, παιδικές χαρές, διαπλατύνσεις δρόμων, αναπλάσεις, ανεγέρσεις και επισκευές υποδομών απαραίτητων για τις τοπικές κοινωνίες. (νηπιαγωγεία,σχολεία,ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα).

Και όλα αυτά, με προσεκτική και χρηστη Διαχείριση, δημιουργώντας παράλληλα ένα αποθεματικό 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Στηρίζοντας απόλυτα την Εκκλησία και φυσικά τον αγαπημένο του Αθλητισμό με επισκευές
στα «παρατημένα απο τους Ολυμπιακούς αγώνες κτίρια και εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων ,τις παρεμβάσεις σε χώρους πολιτισμού εγκαταλελειμμένους απο τις κυβερνήσεις….

Και οταν η καυτή πατάτα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων δόθηκε στις Περιφέρειες, ένα πρόβλημα που κανεις δεν ήθελε ως τότε να λύσει,πολύ γρήγορα αποφάσισε να το λύσει,χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό του κόστος.

Στην Αττική των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων,του μισού σχεδόν πληθυσμού της Ελλάδας,τα προβλήματα,η φτώχεια,η ανεργία,η ανασφάλεια,η εγκληματικότητα χαρακτηρίζουν όλο και περισσότερο την ζωή μας,την καθημερινότητα μας.

Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε στην Περιφερεια,είναι η Διοίκηση να στηρίζεται στην γνώση,την συνέπεια,την σεμνότητα, την αποτελεσματικότητα. Να είσαι παρών διαρκώς, να σηκώνεις τα μανίκια και να δουλεύεις σκληρά, για την άμβλυνση και την λύση των προβληματων. Να μην ….στρίβεις δια του αρραβώνος.

Με έργο,αποδεδειγμένα ο Γιαννης Σγουρος μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον
για την Αττική. Εκτιμώντας την κοινή-παράλληλη πορεία μας, που όμως ταυτίζεται στις αρχές,στον τρόπο
λειτουργίας και σκέψης, η «κάθοδος» μου με τον Γιάννη Σγουρό ήταν αυτονόητη.

Ο νότιος Τομεας της Περιφέρειας Αττικης, οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αργυρουπολης- Ελληνικού, Αλιμου, Γλυφαδας, Καλλιθέας, Μοσχατου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φάληρου, συγκεντρώνει όλες τις μορφές των προβλημάτων.

Ερασιτεχνισμοί, ακροβατισμοί, καθυστερησεις, αποφάσεις στηριγμένες σε ….αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογές…..τρίτου τύπου (εδώ περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες συμφερόντων) δεν αντεχονται και δεν επιτρέπονται πλεον ̈́

Όραμα και στόχος της παράταξης μας ̈Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής ̈είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η στήριξη των πολιτών μόνο με έργο. Βαρύγδουπες δηλώσεις, ρηχοί εντυπωσιασμοί, βερμπαλισμός δεν υπάρχουν στο προγράμμά μας το οποίο έχουμε χωρίσει σε 6 άξονες.

Θελουμε και μπορούμε να εξασφαλίσουμε στην Αττική, Ζωή με ασφάλεια, Ζωή με ποιότητα, Ζωή με κοινωνικό πρόσωπο, Ζωή με προστασία του περιβάλλοντος, Ζωή με Παιδεία, Πολιτισμό, Ανάπτυξη γιατί για μας η Αττική εκπέμπει και σημαίνει φως.

Χαίρομαι που ο Γιάννης Σγουρος συμπεριέλαβε αμέσως προτάσεις μου βγαλμένες από την εμπειρία και την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πολύ γρήγορα αναφέρομαι:

1. Στον θεσμό του ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και την βράβευση ανθρώπων από όλο τον πλανήτη που αγαπούν, προωθούν τον πολιτισμό, την γλώσσα, την Ιστορία μας και την λειτουργία δικτύου που θα ενώνει, στηρίζει, προωθεί τον Φιλελληνισμο.

2. Στην δημιουργία ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ με πρότυπο τη επιτυχημένη λειτουργία των θεματικών πάρκων του εξωτερικού και αποτελέσματα πολλαπλά. Όπως την αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας στην Αττική, την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασιας (αναλογιζόμενοι και τις επιχειρήσεις,και τα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας που θα λειτουργούν δίπλα και μέσα στο θεματικό πάρκο).

3. Η καθιέρωση εκδηλώσεων και δράσεων με επίκεντρο την θάλασσα μας-προνόμιο ιδιαίτερα του Νοτίου τομέα-με τοπικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα προωθεί και τον καταδυτικό τουρισμό μιας και όλοι γνωρίζουμε τον τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο της θάλασσας του Αργοσαρωνικου . Αυτά σε συνδυασμό με την απόλυτη ανάγκη της θωράκισης της Αττικης σε όλα τα μετωπα. Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον δεδομένη και οι καταστροφικές της συνέπειες όλο και πιο επικίνδυνες. Δεν έχουμε χρόνο για σχέδια θεωρίες μετάθεση ευθυνών εξαφάνιση.

Ο στρουκαθιλισμος δεν μας ταιριάζει. Εκ των ως ουκ άνευ η ενημέρωση των πολιτών με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα για την προστασία αυτών και των οικογενειών τους. Για να κλείσω και όσον αφορά στην προσωπική μου πορεία υπηρετώντας την Νομαρχία Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικης είχα την τύχη να θητεύσω και να μάθω δίπλα στον Πρύτανη της τοπικής αυτοδιοίκησης Θόδωρο Κατριβάνο.

Πολλή συμπυκνωμένη γνώση. Δάσκαλος με όλη την σημασία της λέξης… ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που έμαθα μετά την αρχική δυσπιστία εξαιτίας των ιδεολογικών μας διαφορών (οποία πλάνη) ήταν ότι οι εκλεγμένοι συνεργάζονται και επιτυγχάνουν τους στόχους τους αρκεί να έχουν κοινούς στόχους, σεβασμό, σοβαρότητα.

Οι αρμοδιότητες συνοδεύονται με τους αντίστοιχους πόρους μου έλεγε. Αλλιώς είναι άδειο πουκάμισο. Πλήρης αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πόρους. Για να πάψουν οι συναρμοδιότητες να μπλοκάρουν πολίτες , οι αιρετοί να κρύβονται κάποιες φορές μέσα σ’ αυτές και οι ευθύνες να χάνονται στην μετάφραση.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Αγαπώ την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπηρετώ την Περιφέρεια Αττικής με επιμονή, δυναμισμό, συνέπεια και Γνώση. Γι αυτό απλά ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ.

Διαβάστε επίσης