Αυτά είναι τα 10 πιο ψηλά κτίρια της Ελλάδας – Ποιο δεν βρίσκεται στην Αθήνα

Η Ελλάδα δεν είναι από εκείνες τις χώρες που δεν έχουν μεγάλα αστικά κέντρο αποτελούμενα από πανύψηλους ουρανοξύστες και αυτό ισχύει κυρίως λόγω ενός αρκετά αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που δεν επιτρέπει εύκολα την ανέγερση πολύ ψηλών κτιρίων.

Στην πραγματικότητα, το ποιο κτίσμα θεωρείται ουρανοξύστης είναι ζήτημα ορισμών με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι για να θεωρηθεί ουρανοξύστης ένα κτίριο θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150 μέτρα. Με βάση αυτήν την προϋπόθεση η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ουρανοξύστη.

Αν από την άλλη βάλουμε τις πιο μετριοπαθείς προσεγγίσεις που μιλούν για κτίρια άνω των 100 μέτρων τότε έχουμε έναν. Πρόκειται για τον Πύργο των Αθηνών, κατασκευής του 1971, και ύψους 101 μέτρων με 28 ορόφους. Πρόκειται για το με διαφορά ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου είναι το Burj Khalifa στα 828 μέτρα.

Φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά.

Ακολουθεί ο Πύργος του Πειραιά που βρίσκεται σε εμβληματικό σημείο του λιμανιού και έχει ύψος 84 μέτρα και 25 ορόφους. Στην τρίτη θέση είναι μαζί το Atrina και ο Πύργος Απόλλων που φτάνουν τα 80 μέτρα και βρίσκονται στο Μαρούσι και στους Αμπελόκηπους αντίστοιχα.

Αναλυτικά η λίστα με τα 10 ψηλότερα κτίρια της Ελλάδας. Με την εξαίρεση του Πύργου ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται, πολύ λογικά, στην Αθήνα.

Πύργος Αθηνών, 101 μέτρα
Πύργος Πειραιά, 84 μέτρα
Atrina, 80 μέτρα
Πύργος Απόλλων, 80 μέτρα
Πύργος ΟΤΕ (Θεσσαλονίκη), 76 μέτρα
Μέγαρο ΟΤΕ, 72 μέτρα
Ξενοδοχείο President, 68 μέτρα
Πύργος Αθηνών (β’ κτίριο), 65 μέτρα
Ξενοδοχείο Hilton, 65 μέτρα
ΕΥΠ-Κατεχάκη, 65 μέτρα

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.