Αυτά είναι τα σημεία σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού, τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές στους παρακάτω δρόμους για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4: Πολύ Υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού.

Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ καθ’ όλο το 24ωρο.

Ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) σε εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 4α του Ν. 3013/2002 και κοινοποιείται στους δήμους με ευθύνη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διευθύνσεων.

Δείτε ακόμα:  Δ. Μαραθώνα: Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ την Δευτέρα (27/9) στη Ν. Μάκρη

Λίστα οδών προς απαγόρευση κυκλοφορίας στον Δήμο Μαραθώνος:

Στους δρόμους πάνω από τα θερμοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταμάτα και Αγριλίκι.

Στο πευκοδάσος του Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος, στην παραλία του Σχινιά, στον δρόμο που διέρχεται μπροστά από το δάσος (τμήμα Λεωφόρου Σχινιά), όπως και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στο δρόμο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία.

Στον οικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Νέου Βουτζα).

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Οι πρώτες δηλώσεις των επιβατών του αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" χωρίς φρένα (βίντεο)

Σταθμό Μεταφόρτωσης προς φράγμα Ραπεντώσας (Ανατολή Νέας Μάκρης).

Περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέμων.

Οδός Περιπάτου προς Δασικό Πεντέλης (οικισμός Γεροτσακούλι Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης).

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3986/12-05-2021 (ΑΔΑ:ΩΤ4246ΜΤΛΒ-Θ91) Απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, (σχετικό 13) επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση χάρτης με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (όπως από όσους φορείς μας διαβιβάστηκαν), όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο χάρτης αυτός σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η Ανατολική Αττική - Ποιες περιοχές βρίσκονται σε μίνι lockdown

Επισημαίνεται ότι ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και με φυλάκιση από δύο (2) έως έξι (6) μήνες σύμφωνα με το άρθρο 59 του Νόμου 2637/1998.

Διευκρινίζεται ότι σε οδούς που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση και στις οποίες υπάρχουν κατοικίες, επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων και κατοίκων που αποδεδειγμένα διαμένουν στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση υποβολής νέων στοιχείων θα γίνει επικαιροποίηση της παρούσας απόφασης.