Αυθαίρετα: Kαθημερινές κατεδαφίσεις στην Αν. Αττική – Αύριο στο Πόρτο Ράφτη!

Καθημερινές είναι οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής αλλά και σε δασικές περιοχές. Η ημερομηνία που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πλησιάζει, και προβλέπει χρήση δορυφόρων για τον εντοπισμό αλλαγών στη χρήση γης. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μέσω της ΕΡΤ αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για επιβολή πολεοδομικής τάξης έως το 2025.

Μπουλντόζες και συνεργεία του υπουργείου περιβάλλοντος γκρεμίζουν οικοδομή σε περιοχή της Αττικής που κρίθηκε κατεδαφιστέα, λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης.

Κατοικίες, επιχειρήσεις ποιμνιοστάσια, αλλά και αυθαίρετες προσθήκες υφιστάμενων οικοδομών βρίσκονται μεταξύ των υπό κατεδάφιση κτηρίων.

Εδώ και ένα μήνα ξεκίνησαν και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών που έχουν χαρακτηριστεί αμετάκλητα κατεδαφιστέες.

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην αυθόρμητη δόμηση αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος: «Κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα κατεδαφίζεται και ένα αυθαίρετο στην Αττική. είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί αυθαίρετα να καταλάβει το δημόσιο χώρο. Η κυβέρνηση αυτή τι έκανε; είπε ότι εγώ θα τα βάλω με τη μεγάλη πολεοδομική αυθαιρεσία στους πιο εμβληματικούς προορισμούς, στη Μύκονο. Και έκλεισαν χώροι, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης».

Μέχρι στιγμής από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος έχουν κατεδαφιστεί 16 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις στην Αττική, όπως μεταξύ άλλων η Φυλή, η Πεντέλη και το Πόρτο Ράφτη.

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη προβλέπει εντατικοποίηση της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές, αιγιαλούς, δάση, και ρέματα. Το ζήτημα της πολεοδομικής τακτοποιήσης θα αντιμετωπιστεί με τα νέα, γενικά πολεοδομικά σχέδια

Όπως δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος: «Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα για πρώτη φορά εμβληματικών πολεοδομικών ρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0, έχουμε εντάξει 400 εκατομμύρια ευρώ για 254 ειδικά και γενικά πολεοδομικά σχέδια, τα οποία θα βάλουν τάξη ως προς τους όρους δόμησης σε όλη την Ελλάδα, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση έως το τέλος του 2025 να μπει, επαναλαμβάνω, πολεοδομική τάξη παντού».

Για τον εντοπισμό των αυθαιρέτων γίνεται χρήση δορυφορικών εικόνων από τις οποίες εντοπίζονται οι αλλαγές στις χρήσεις γης και στη συνέχεια ειδοποιούνται πολεοδομία και δασαρχεία προκειμένου να κάνουν αυτοψίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κατεδαφίσεων για αύριο Δευτέρα (4/12) έχει προγραμματιστεί η 16η κατεδάφιση αυθαιρέτου, με Αρ. Πρωτοκόλλου κατεδάφισης αυθαιρέτου: 4484/29-9-2003

Θα γίνει στην Περιοχή: Χαρβάτι Πόρτο Ράφτη

Έναρξη κατεδάφισης: 4/12/2023 ημέρα Δευτέρα

Ολοκλήρωση κατεδάφισης: 9/12/23 ημέρα Σάββατο

Διάρκεια κατεδάφισης: 6 ημέρες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.