Αυτοδιοικητικές εκλογές: Χωρίς debate, αλλά με πολιτικές συζητήσεις – Τι λένε στελέχη της ΕΡΤ

Πολιτικές συζητήσεις και όχι debate θα γίνουν ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με στελέχη της ΕΡΤ.

Λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου αντίστοιχου των εθνικών εκλογών για τη διεξαγωγή debate ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών η ΕΡΤ προκρίνει να πραγματοποιηθούν πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έλαβε γραπτώς ή και προφορικώς πολλά αιτήματα για τη διοργάνωση και μετάδοση τηλεμαχιών ανάμεσα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της ΕΡΤ, αν και τόνιζαν ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, σημείωναν ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο πρότυπο της Διακομματικής Επιτροπής που συγκροτείται στις εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια πρόσθεταν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαμόρφωση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Υπενθύμιζαν, εξάλλου, ότι ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντίστοιχα debate. Για τους λόγους αυτούς η ΕΡΤ προτίθεται να διοργανώσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρκεί να συμμετέχουν κάθε φορά τουλάχιστον τα 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.