Αγωνία για Γυμνάσια και Λύκεια: Θα πουν το «ναι» οι λοιμωξιολόγοι για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου; (video)

Συνεδριάζει την Παρασκευή η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων με κύριο θέμα την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων, αφού γίνει η εξέταση των εβδομαδιαίων επιδημιολογικών δεδομένων και της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Κυβέρνηση και γονείς είναι αισιόδοξοι ότι θα αποφασιστεί το άνοιγμα Γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με το θέμα να αποτελεί προτεραιότητα, όπως άλλωστε επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Κάτι που επανέλαβε και η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα: «Είναι απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».

Δείτε ακόμα:  Νέα ΚΥΑ για την προκαταβολή σύνταξης στους εν αναμονή συνταξιούχους

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία από την εξέταση των λυμάτων, υπάρχει μια αύξηση της επιβάρυνσης κατά 11%, αποτέλεσμα των εορτών λένε οι ειδικοί και σημειώνουν ότι η εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη στις αρχές Οκτωβρίου. Στη χώρα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι αυτό που προβληματίζει περισσότερο, είναι ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος που είναι 480 κρούσματα την ημέρα, η μέση ηλικία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που είναι τα 46 χρόνια και οι ηλικίες σε έξαρση 45-54 και 65 έως 74 ετών.

Δείτε ακόμα:  Μήνυση Άκη Σκέρτσου κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση

newsbreak.gr