Αγωνία στο κατακόρυφο για τον 16χρονο που είχε ατύχημα στα βράχια

Στο κατακόρυφο είναι η αγωνία μετά το ατύχημα που είχε από βουτιά, σε βράχια στα Φαλάσαρνα της Κρήτης ο 16χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην αισθάνεται τα πόδια του.

Ο νεαρός που ήταν στα Χανιά για διακοπές μαζί με την οικογένεια του, τραυματίστηκε την Κυριακή ενώ έκανε βουτιές, από την βραχώδη άκρη της μεγάλης παραλίας. Μετά από μια βουτιά που έκανε κοντά σε σημείο που τα νερά είναι σχετικά ρηχά, τραυματίστηκε.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρός όγκος νερό. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Η μεταφορά του έγινε άμεσα με φορείο αφού ο 16χρόνος είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν ένιωθε τα πόδια του.

Δείτε ακόμα:  Κατέρρευσε στην είσοδο του σπιτιού του και λίγο αργότερα πέθανε!

Οι επόμενες ώρες θα τα κρίνουν όλα για τον ανήλικο που χτύπησε στην αυχενική μοίρα και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί στο ΠΑΓΝΗ. Υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός.

«Μόλις τώρα μίλησα με τους γιατρούς είναι άσχημα τα πράγματα έχει γίνει ζημιά στο μυελό έχουν επηρεαστεί άλλα όργανα θα τον βάλουν τώρα χειρουργείο. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία».

Ο 16χρόνος αρχικά είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όμως λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σε ποιες περιπτώσεις δεν «σπάει» η καραντίνα μετά την πέμπτη ημέρα

«Το καλό είναι πριν το χειρουργείο τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν πολύ καλά και αυτό είναι σημαντικό. Υπάρχουν υποψίες για κάκωση νωτιαίου μυελού», δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης στo LiveNews.

newsit.gr