«Άγριες Μέλισσες»: «Αν έγραφα εγώ το σενάριο θα ήθελα…»

Για τη δίκη Βόσκαρη, τη Λενιώ και την επιστροφή της στις «Άγριες Μέλισσες» μιλάει η Εύα Σιμάτου. Όπως λέει η γνωστή ηθοποιός, η Μαίρη Χατζίδου, η πολέμιος της Λενιώς από την περίοδο των φυλακών, με την κατάθεσή της “καίει” το πρόσωπο που την έχει πικράνει πιο πολύ.

Οι εξελίξεις στο δικαστήριο, οι αντιδράσεις των δύο βασικών πρωταγωνιστών και το τέλος που θα ήθελε να έχει ο κατηγορούμενος, Μάνος Βόσκαρης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης της Εύας Σιμάτου στο youfly.com. Ακόμη, η ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρεται στα μηνύματα του κόσμου και εξηγεί γιατί ο ρόλος της Χατζίδου ήταν δώρο για εκείνη. Επίσης αποκαλύπτει όλα τα μελλοντικά της σχέδια στο θέατρο και όχι μόνο.

Η επιστροφή της Χατζίδου και η κατάθεση στη δίκη Βόσκαρη

Η επιστροφή της Μαίρης Χατζίδου είναι γεγονός. Πότε και με ποιον τρόπο θα σας δούμε ξανά στις Άγριες μέλισσες;

«Θα με δείτε ξανά στα δικαστήρια. Όπως ξέρουμε η Μαίρη Χατζίδου ήταν καταζητούμενη. Την έχουν συλλάβει και καταθέτει στη δίκη του Βόσκαρη».

Ποια είναι τα συναισθήματά σας όταν αντικρίζετε τους δύο αυτούς ανθρώπους, την Ελένη και το Βόσκαρη;

«Είναι μια δύσκολη συνθήκη, γιατί σίγουρα δεν είναι σε προνομιακή θέση. Είναι δύο άνθρωποι που έχουν παίξει πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο στο παρελθόν της. Την έχουν πικράνει, οπότε είναι θα λέγαμε λιγάκι φορτισμένη η ατμόσφαιρα».

Η μαρτυρία σας στο δικαστήριο ποια από τις δύο πλευρές καίει;

«Το δικαστήριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί, μια διαδικασία με ανατροπές, όπου μάχονται δύο πλευρές στην ουσία. Σίγουρα δεν μπορώ να πάρω μέρος της Ελένης, δεδομένου ότι έχω κάνει μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον της. Αλλά έχω πολλούς λόγους να είμαι πικραμένη και με την Ελένη και με τον Μάνο».

Δείτε ακόμα:  Άγριες Μέλισσες: Ο Λεωνίδας Κακούρης δίνει σπόιλερ για τον Δούκα

Θα υπάρξει και διάλογος με τους δύο αυτούς ήρωες;

«Εμμέσως θα έχουμε επαφή».

«Εάν έγραφα εγώ το σενάριο θα ήθελα ο Βόσκαρης να επιλέξει το τέλος του»

Ο χρόνος λένε είναι γιατρός. Για τη Μαίρη Χατζίδου το μίσος που βλέπαμε μέσα στη φυλακή για την Ελένη δεν έχει σβήσει; Η γυναικεία αλληλεγγύη δεν επικρατεί;

«Έτσι πως έχει εξελιχθεί το σενάριο και με όλα τα βιώματα που είχε και έχει και πρόκειται να έχει η Μαίρη Χατζίδου στις Άγριες Μέλισσες, δεν της επιτρέπεται να γλυκάνει μέσα της, λέει η Εύα Σιμάτου. Οπότε παραμένει συνεπής ως χαρακτήρας».

Το γεγονός ότι με την Ελένη σας συνδέουν οι ίδιες ρωγμές, αυτό δεν αποτελεί λόγος να στραφεί η Μαίρη Χατζίδου κατά του Βόσκαρη;

«Μας συνδέουν οι ίδιες ρωγμές γιατί και οι δύο έχουμε υπάρξει θύματα του Βόσκαρη. Και οι δύο έχουμε εισπράξει την κακοποιητική του συμπεριφορά. Εγώ είχα ανάμεικτα συναισθήματα ως ρόλος σε σχέση με το Μάνο. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία και τη σχέση η Μαίρη ανέπτυξε συναισθήματα γι’ αυτόν. Είχε σχέση πάθους και μίσους με το Βόσκαρη. Αλλά πάντα η Μαίρη κοίταζε το συμφέρον της».

Τι είναι αυτό που σας συνδέει με το Μάνο Βόσκαρη; Τον αγαπάτε; Θεωρείτε ότι του αξίζει μία ευκαιρία;

«Νομίζω ότι δεν τον αγαπάω αν και έχω υπάρξει ερωτευμένη μαζί του».

Ποιο τέλος αξίζει σε αυτό τον ήρωα;

Δείτε ακόμα:  Θλίψη! Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης

«Δεν έχω σενάρια, δεν έχω γνώση και δεν ξέρω τι θα γίνει σχετικά με την εξέλιξη του χαρακτήρα. Εάν έγραφα εγώ το σενάριο θα ήθελα να έχει ένα τέλος που επιλέγει ο ίδιος».

«Η Μαίρη Χατζίδου ήταν δώρο για εμένα σαν ρόλος

Ο ρόλος της Μαίρης Χατζίδου ήταν ένα δώρο για σας;

«Και ο ρόλος ήταν δώρο για μένα αλλά πάνω απ’ όλα νιώθω ότι ήταν δώρο η συνεργασία. Με το Λευτέρη Χαρίτο που έχει πολύ μεγάλη αγάπη για τους ηθοποιούς, με τη Μαρία Κίτσου που αγαπώ πολύ και νομίζω ότι έχουμε πολύ ωραία χημεία και με το Βασίλη Μπισμπίκη ήταν σημαντική και όμορφη η συνεργασία. Όλοι οι συντελεστές είναι ένας κι ένας. Και η συμβολή όλων πολύ σημαντική».

Ο κόσμος τι σας λέει για το ρόλο σας στις Άγριες μέλισσες;

«Ο κόσμος ήταν συγκινητικός στα μηνύματά του και μου έδειξε παρά τον αντιπαθητικό μου ρόλο πάρα πολύ μεγάλη αγάπη. Ακόμα και οι υποστηρικτές της Ελένης μου εξέφραζαν το θαυμασμό τους για το ρόλο».

Θεωρείτε ότι θα έπρεπε η σειρά να συνεχιστεί για τρίτη χρονιά;

«Ο κόσμος περίμενε σχεδόν δέκα χρόνια μια σειρά εποχής αξιόλογη. Η σειρά έχει αποδείξει ότι είναι επιτυχημένη και ο κόσμος λαχταράει να τη βλέπει. Και φυσικά της αξίζει τρίτος κύκλος».

Οι δικοί σας άνθρωποι, ο σύζυγός σας, Αλέξης Σταμάτης και η πεθερά σας, Μπέτυ Αρβανίτη πώς σχολίασαν το ρόλο σας στις Μέλισσες. Ανήκουν στους φανατικούς της σειράς;

«Και οι δύο είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι απ’ αυτό που βλέπουν, έχω ακούσει πολύ ωραία σχόλια και από τους δύο».

Δείτε ακόμα:  Ηρώ Μουκίου για ελληνικό #metoo – Σοκαρίστηκα με το που μπορούσε να φτάσει η διαστροφή ορισμένων

Θεατρικά τι ετοιμάζετε, ποια τα σχέδιά σας;

«Μόλις τελειώσαμε την ηχογράφηση του ραδιοφωνικού «Γλάρου» του Τσέχωφ. Είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Το Θέατρο στο ραδιόφωνο”, σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρέαδη. Αν και δεν το έχω ξανακάνει είναι μια πολύ γοητευτική συνθήκη. Είναι πολύ ελκυστικός ο ρόλος της Nίνας που υποδύομαι, είναι πολύ εύθραυστος, εντελώς αντίθετος απ’ αυτόν της Μαίρης Χατζίδου. Επίσης θα συμμετέχω σε μία ποιητική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ελληνοβρετανικής συνεργασίας εμπνευσμένη από τους ποιητές των δύο χωρών και τα μεγάλα ερωτικά τους ποιήματα. Θ’ ανοίξει διαδικτυακά, ανήμερα τις Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης την 21 Μαρτίου με τη συμμετοχή Άγγλων και Ελλήνων ηθοποιών. Τέλος, περιμένω ν’ αρχίσω πρόβες για το έργο του Αλέξη Σταμάτη «Μπλε δωμάτιο» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός».

Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού και το lockdown τι κρατάτε απ’ όλο αυτό το διάστημα;

«Είναι νωπό και δεν έχω πάρει την απαραίτητη απόσταση απ’ αυτό. Ήταν μια περίοδος δοκιμασίας για όλους μας. Ήμουν από τους τυχερούς γιατί δεν ένιωσα ότι σταμάτησε ο χρόνος επαγγελματικά, καθώς υπήρχε η συνεργασία με το Εθνικό και οι Μέλισσες. Το θέατρο όμως έχει πάει αρκετά πίσω και με απασχολεί που συνάδελφοί μου έχουν να εργαστούν πολύ καιρό. Ένα από τα θετικά αυτής της περιόδου ήταν ότι μου χάρισε περισσότερο χρόνο με το γιο μου. Επωφεληθήκαμε της συγκυρίας, κάναμε πολλές βόλτες, ανακαλύψαμε την πόλη και περάσαμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου».

youfly.com