“Ακήρυχτος Πόλεμος” στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

Με το 6ο χορευτικό αντάμωμα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, θεωρώ ότι έκλεισε ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες της Ομοσπονδίας και των συλλόγων: Υπαπαντής-Αρτέμιδος, Ανάβασις- Πελοποννησίων- Κέντρου χορού και πολιτισμού Πολυμιλη- Κρητών- και Ηπειρωτών.

Οι χορευτές παρουσίασαν τοπικούς χορούς, φυσικά ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος δημοτών, περίπου 600, εκτός της δημοτικής Αρχής και των δημοτικών συμβούλων. Τολμώ να πω ότι δεν την παρακολούθησε κανείς εξ αυτών όλων των παρατάξεων. Μόνο ο κ. Δονάτος Γκέλιας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, έκανε μια γρήγορη «περατζάδα» από το χώρο και μετά εξαφανίστηκε.

Το γεγονός της μη παρουσίας της Δημοτικής Αρχής, ενώ σε προηγηθείσας εκδηλώσεις έδινε πολυπληθές παρόν, πιστοποίησε τον ακήρυχτο πόλεμο που υπάρχει και το διχασμό των δημοτών που καλλιεργούν κάποιοι, προεξάρχοντος του δημάρχου και που είναι απόρροια των τελευταίων διχαστικών και κατά πολλούς ανέντιμων δημοτικών εκλογών. Με τη στάση της αυτή η Δημοτική Αρχή, έδειξε καταφανέστατα ότι δεν «αγκαλιάζει» όλους τους δημότες όπως θα έπρεπε, αλλά όσων βρίσκονται πολιτικά στο πλευρό της.

Η κ. Πιτσιγαυδάκη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μπορεί να ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι εκλεγμένη ΔΣ με την παράταξη της κ. Ραφτοπούλου, και πιθανόν να υπάρχουν διαφορές με τον τρόπο χειρισμού της διαφόρων τοπικών θεμάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να αγνοεί επιδεικτικά και σχεδόν αλαζονικά ένα μεγάλο τμήμα δημοτών.

Το γεγονός της πολιτικής «κόντρας» που υπάρχει φάνηκε και στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καταφανέστατα η δημοτική αρχή έδειξε με την αμηχανία της -διήρκησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης- ότι βρίσκεται εκτός κλίματος και με τα θέματα που έφερε προς ψήφιση, άφησε να εννοηθεί ότι ξεπληρώνει προεκλογικές υποσχέσεις σε μερίδα ατόμων που την στήριξαν εκλογικά. Δυστυχώς σε αυτό το ρουσφετολογικό «παιχνίδι» συμμετείχε και μέρος της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση σε αριθμό συμβούλων, ως γνωστό, υπερέχει της συμπολίτευσης, με τη στάση της έδειξε πως το ενδιαφέρον της στρέφεται να ακουστεί και κυρίως να περάσει τις δικές της θέσεις-προτάσεις, παρά να υποχρεώσει τη διοίκηση να ενεργεί με περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ευχή όλων μας είναι να βρει το συντομότερο τον πολιτικό δρόμο και το ρόλο της.

Η αρχή λένε είναι το «ήμισυ του παντός». Και οι οιωνοί έδειξαν από την αρχή ότι δεν είναι ευοίωνοι για τη νέα περίοδο στο Δήμο.
Ευχόμαστε να διαψευστούμε…

Γράφει ο Δημήτρης Πνευματικάτος

Πηγή: Εφημερίδα Polis