Αλεξ. Νικολόπουλος: Αγοράζουμε στις συνεχιζόμενες βυθίσεις!

Η ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού Ιανουαρίου την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, τροφοδότησε με κάποιες ανησυχίες τις αγορές.

Το αφήγημα που στοιχειώνει αυτήν την περίοδο την αγορά είναι ότι αν για κάποιο λόγο ο πάνω από 6% τρέχων πληθωρισμός, παρά την σε εξέλιξη αποκλιμάκωσή του, μείνει κολλημένος σε επίπεδα υψηλότερα του 4% ή το 2% που επιδιώκει η FED, τότε θα πρέπει να αναμένουμε την περαιτέρω αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα από αυτά που προεξοφλούν αυτήν την στιγμή οι αγορές.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο τα πρόσφατα ανακοινωμένα πληθωριστικά δεδομένα, ιδιαίτερα αυτά του τομέα των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τα τελευταία στοιχεία μιας σφιχτής αγοράς εργασίας και τις σταθερές σε πραγματικές τιμές λιανικές πωλήσεις, παρέχουν θα πρέπει να ομολογήσουμε ασφαλές πλαίσιο χαρακτηρισμού της αμερικανικής οικονομίας σε αυτήν την φάση σαν ισχυρή και σε κάθε περίπτωση πολύ ισχυρότερη απότι αναμενόταν πριν από 2 ή 3 μήνες.

Ήδη οι προθεσμιακές αγορές σταθμίζουν την πιθανότητα μιας πρόσθετης τρίτης αύξησης της τάξης του 0,25% τον Ιούνιο, με το ικανοποιητικό ποσοστό του 54%. Δηλαδή από το τρέχον επίπεδο του 4,625% του παρεμβατικού επιτοκίου, αναμένονται στις επόμενες συνεδριάσεις της FED τον Μάρτιο, Μάιο και Ιούνιο, αυξήσεις αντίστοιχα στο 4,875%, 5,125% και 5,375%.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin το αποτέλεσμα αυτής της κλιμάκωσης των πιθανοτήτων αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων οδήγησε τις τιμές ομολόγων και μετοχών σε ήπια χαμηλότερα επίπεδα. Η ευαλωτότητα των μετοχών στα υψηλά ή υψηλότερα επίπεδα επιτοκίων, θα πρέπει να θεωρείται για κάποιο διάστημα ακόμη δεδομένη. Σε τέτοιες όμως στιγμές ευπάθειες, θα πρέπει να κρίνεται σαν έγκυρο το πρόταγμα των αγορών τίτλων στις βυθίσεις, με τις τυχούσες διολισθήσεις των δεικτών, σε επίπεδα κοντινά στους μέσους όρους των 200 ημερών.

Νικολόπουλος Αλέξανδρος

Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων – Διευθυντής καταστήματος Αθηνών HellasFin

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.