Αλέξ. Νικολόπουλος: Οι κεντρικές τράπεζες στις μυλόπετρες

Το 91% των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2023 των εταιρειών του S&P 500 έχει ήδη ανακοινωθεί και η ετήσια μεταβολή της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, αν και αρνητική (-0,6%), διαμορφώνεται τελικά καλύτερη από την αρχικά εκτιμώμενη και συμπιεσμένη του -5,2%.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο μετά την επι τα χείρω αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων για την κερδοφορία των επόμενων τριμήνων, η εστίαση των μετοχικών αγορών θα αρχίσει να στρέφεται στους μακροοικονομικούς παράγοντες.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στις μυλόπετρες των κινδύνων καταπολέμησης του πληθωρισμού και της διατήρησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Πολύ δύσκολο το έργο της ισορρόπησης μιας υπερβολικά σφιχτής νομισματικής πολιτικής που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση ή της ανεπαρκούς περιοριστικής, η οποία θα οδηγούσε σε αναζωπύρωση του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin κατά την εκτίμηση μας η ύφεση στις ΗΠΑ η ακόμη και η ήπια προσγείωση συνιστά αυτήν την στιγμή ενδεχόμενο με τις λιγότερες πιθανότητες. Οποιαδήποτε σκαμπανεβάσματα στην αγορά θα προκύψουν από τον επιμένοντα πληθωρισμό και η υποχώρηση των παρεμβατικών επιτοκίων εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών θα συμβεί οπωσδήποτε αργότερα από αυτό που προεξοφλούν οι αγορές ( δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2023).

Συμπέρασμα; Συνέχιση των αγορών τίτλων στις βυθίσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.