Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Οι καταστροφολόγοι αλαλάζουν, εμείς αγοράζουμε!!!

Η πρόσφατη ροή των μακροοικονομικών ειδήσεων συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα των οικονομιών του αναπτυγμένου κόσμου η οποία είναι ευπρόσδεκτη σε ένα βαθμό, αλλά θα πρέπει επίσης να αποτελεί πηγή ανησυχίας δεδομένης της βούλησης των κεντρικών τραπεζών να δαμάσουν τον πληθωρισμό του οποίου η δομική του συνιστώσα, φαίνεται ιδιαίτερα επίμονη.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο ο πεισματικά υψηλός πληθωρισμός επηρεαζόμενος μάλλον από την συνεχιζόμενη απρόσκοπτη δαπάνη των νοικοκυριών, οδήγησε στην αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, αποτυπώνοντας έτσι ουσιαστικά, την ανησυχία των αγορών για μια ενδεχόμενη διαμόρφωση νομισματικών πολιτικών με παραμονή των επιτοκίων σε υψηλά ή ακόμη υψηλότερα επίπεδα για αρκετό διάστημα.

Ενώ η πραγματική οικονομία δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πολιτική των υψηλών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, ο αντίκτυπος στις ομολογιακές και μετοχικές αγορές είναι ηχηρός. Οι καταστροφολόγοι δεν δέχονται κανένα αντίλογο για την ανθεκτικότητα των οικονομιών που υποδηλώνουν τα στοιχεία, προβλέπουν δε, υπερπληθωρισμό και την επικείμενη κατάρρευση των πάντων.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin σαν επενδυτές οφείλουμε να συγκρατήσουμε ότι το τέλος του κόσμου έχει προαναγγελθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, είμαστε όμως σαν ανθρωπότητα και οικονομίες ακόμη εδώ.

Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι παρά τα αγκομαχητά, τα χρηματιστήρια συνέχιζαν πάντα την μακροχρόνια ανοδική τους πορεία.

Νικολόπουλος Αλέξανδρος

Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων – Διευθυντής καταστήματος Αθηνών HellasFin

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.