Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Παρά τις προειδοποιήσεις δεν έρχεται το τέλος του κόσμου

“Για λόγους που δεν κατάλαβα ποτέ, οι άνθρωποι αρέσκονται να ακούν ότι ο κόσμος θα καταστραφεί” Αμερικάνος ιστορικός.

Σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία, τα πράγματα γενικά βελτιωνόντουσαν για τους ανθρώπους κατά κύριο λόγο. Η διαπίστωση αυτή αφορά όλη την ανθρωπότητα. Εν τούτοις όλο και περισσότερο κόσμος φαίνεται και σκέφτεται απαισιόδοξα, εις πείσμα της αποδεδειγμένα καλύτερης εξέλιξης των πραγμάτων.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, όχι μόνο η απαισιοδοξία είναι πιο συνηθισμένη από την αισιοδοξία αλλά ακούγεται γενικά και εξυπνότερη. Διανοητικά φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα και έλκει την προσοχή περισσότερων ανθρώπων. Με κάποιο δε τρόπο κάνει τους αισιόδοξους να φαίνονται αδαείς ή ακόμη και αφελείς, παρά το γεγονός ότι η ιστορία ευνοεί τους αισιόδοξους.

Φυσικά αυτή η συνθήκη αφορά και τον κόσμο των επενδύσεων. Ένας αισιόδοξος επενδυτής χαρακτηρίζεται σαν ριψοκίνδυνος ή απερίσκεπτος σε αντίθεση με τον απαισιόδοξο ο οποίος ακούγεται σαν έξυπνος η περισσότερος ψαγμένος.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, βέβαια και πάλι εις πείσμα των δεδομένων. Για παράδειγμα ο S&P 500 τα τελευταία 100 χρόνια (από τον Ιούλιο του 1923) έχει ανέβει 27.000 φορές. Σε ένα αιώνα όπου έλαβαν χώρα παγκόσμιοι πόλεμοι, πανδημίες, φυσικές καταστροφές και σοβαρές οικονομικές κρίσεις.

Κοιτώντας τα μακροπρόθεσμα δεδομένα του ΑΕΠ, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και των αναπτυγμένων χρηματιστηριακών αγορών θα διαπιστώσετε ότι όλα πηγαίνουν επάνω.

Για να είναι όμως η αισιοδοξία με το μέρος σας, επενδυτικά πρέπει να επιδεικνύετε υπομονή και πειθαρχία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.