Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Το Forum για τις κεντρικές τράπεζες στην Sintra

Στο Forum για τις κεντρικές τράπεζες που έλαβε χώρα στην Σίντρα της Πορτογαλίας, οι διοικητές των μεγάλων κεντρικών τραπεζών επαναβεβαίωσαν ότι θα χρειαστούν πολιτικές περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης, προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ο επιμένων πληθωρισμός.

Συγκεκριμένα ο διοικητής της Fed εκτίμησε ότι αυτή η νομισματική πολιτική δεν είναι χρονικά επαρκώς περιοριστική και η αγορά εργασίας των ΗΠΑ θα πρέπει να εξομαλυνθεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι συνεπαγόμενες πιέσεις στις τιμές.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο η κα Lagarde διατύπωσε τις προθέσεις της ΕΚΤ για την καταπολέμηση του επίμονου πληθωρισμού, μέσω της κάλυψης αρκετού εδάφους ακόμη στο θέμα της αύξησης των επιτοκίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι δεν αποτελεί βασικό σενάριο της κεντρικής τράπεζας η έλευση μιας ύφεσης.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, η τράπεζα της Αγγλίας η οποία έχει να αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των πλούσιων χωρών του G7, αναμένεται να πράξει ότι χρειασθεί και να κινηθεί επιθετικότερα, οδηγώντας το παρεμβατικό της επιτόκιο από το 5% στο 6,25% μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διοικητής της τράπεζας της Ιαπωνίας αποτέλεσε την εξαίρεση δηλώνοντας ότι οι προθέσεις της Τράπεζας είναι να διατηρήσει την διευκολυντική νομισματική πολιτική γιατί ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλότερα από τον στόχο του 2% παρά την πρόσκαιρη εκτίναξή του στο 3%.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.