Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Το μακροοικονομικό περιβάλλον και ο S&P 500 το 2024

Τελικά μάλλον αξιοπρεπέστατο ήταν το 2023 για την παγκόσμια οικονομία. Η ανάπτυξη ήταν πολύ πιο εύρωστη από τις ζοφερές εκτιμήσεις των οικονομολόγων και αναλυτών στην αρχή του τρέχοντος έτους. Ο πληθωρισμός επιβεβαιωμένα αποκλιμακώνεται ταχύτερα και από τις πιο αισιόδοξες οπτικές. Οι αγορές εργασίας δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη αξιόλογα ρήγματα.

Παρόλα αυτά η απαισιοδοξία είναι διάχυτη δεδομένης της συνεχούς ροής εκτιμήσεων για τον κίνδυνο μιας επερχόμενης ύφεσης.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, παρακολουθώντας όμως τον κύριο κινητήρα της μεγέθυνσης των οικονομιών, την δαπάνη δηλαδή των καταναλωτών, βλέπουμε την ευρωπαϊκή ιδιωτική κατανάλωση στα τάρταρα με ανοδικές όμως διαθέσεις, την αμερικανική ανθεκτικότατη, τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα να ανακάμπτουν και την Ινδία στο σύνολό της να αποτελεί το λαμπρό σημείο της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πληθωρισμός παγκοσμίως έχει πάρει την κατιούσα, με τις εκπλήξεις σχετικά με τον ρυθμό αποκλιμάκωσής του να αποτελούν πλέον μια μηνιαία κανονικότητα. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και στην Ευρωζώνη η πορεία του προς το 2% αποδεικνύεται ευκολότερη από ότι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, σ’ αυτό το μακροοικονομικό πλαίσιο θα επαναλάβουμε την εκτίμησή μας, ότι η αποφυγή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ και η προβλεπόμενη αύξηση της κερδοφορίας κατά 11,5% εντός του 2024, θα οδηγήσει τον S&P 500 σε σαφώς υψηλότερες τιμές του ιστορικά ανώτερου των 4800 μονάδων.

Μέχρι τότε εκμεταλλευτείτε τις υποχωρήσεις των τιμών και απολαύστε την διαδρομή για τα νέα ανώτερα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.