Άλλαξε η μετακίνηση για σούπερ μάρκετ με SMS στο 13033

Αλλαγές ισχύουν στις μετακινήσεις με SMS 13033, που παραμένουν σε ισχύ. Οι αλλαγές αφορούν τα σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες. Δείτε όλο το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα.

Άλλαξε πάλι η μετακίνηση με SMS 13033. Είναι κοινό μυστικό ότι πλέον το μέτρο έχει ατονήσει, ωστόσο η υποχρέωση παραμένει.

Έτσι το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε ήρθε να ξεκαθαρίσει τις αλλαγές στις μετακινήσεις για σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Πλέον η μετακίνηση εκτός Δήμου επιτρέπεται και για αυτές τις περιπτώσεις με SMS 2 στο 13033 και SMS 3.

Όπως αναφέρει το νέο ΦΕΚ που θα δείτε παρακάτω αναλυτικά: «Καταργείται από την έναρξη ισχύος της παρούσας κατά την παρ. 1 η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.26380/ 23.4.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Επικρατείας και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 1682). Ειδικώς κατά το σκέλος κατά το οποίο η κοινή υπουργική απόφαση του πρώτου εδαφίου θέτει τους επιπρόσθετους περιορισμούς μετακινήσεων των περ. (δ) και (ε) της παρ. 2 του άρθρου 3 και της παρ. 1 του άρθρου 4 αυτής, αναφορικά με τη μετακίνηση εκτός του οικείου Δήμου ή εκτός ορισμένης απόστασης από την οικία του μετακινούμενου, οι επιπρόσθετοι αυτοί περιορισμοί καταργούνται από τη δημοσίευση της παρούσας».

Οι περιορισμοί δηλαδή που καταργούνται και αναφέρονται στο προηγούμενο ΦΕΚ είναι: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου».

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.