Αλλάζει μετά από 16 χρόνια ο ΚΟΚ: Κλήσεις με SMS, μείωση ορίου ταχύτητας και drones με κάμερες

Τροποποιήσεις –μετά από περίπου 16 χρόνια– αναμένονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με τις αρμόδιες υπουργικές και αστυνομικές Αρχές να προσανατολίζονται στη χρήση της τεχνολογίας.

Μεταξύ των αλλαγών στον ΚΟΚ, είναι η αποστολή των κλήσεων με SMS και η μείωση του ορίου ταχύτητας μέσα στους αστικούς ιστούς, από 50 χιλιόμετρα στα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, μεταξύ των τροποποιήσεων που αναμένεται να εφαρμοστούν στον νέο κώδικα είναι:

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι αναφέρει ο Ιαβέρης

Ο Κώστας Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στις αλλαγές στον ΚΟΚ: «Θεωρώ ότι η τεχνολογία μας δίνει όλα τα εργαλεία που παλιά δεν είχαμε και κάποιες διαδικασίες φάνταζαν αρκετά δύσκολες, έως και αδύνατες».

«Πλέον μπορούμε να είναι εφικτή κάποια διαχείριση, που σημαίνει ότι οι έξυπνες κάμερες θα πιάνουν τους παραβάτες και απευθείας από τη βάση των δεδομένων, με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του Ι.Χ., να του αποστέλλεται το SMS της κλήσης».

«Αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όλους εκείνους που καθημερινά παραβιάζουν τον ΚΟΚ, ρισκάροντας τη ζωή τη δικιά τους και των άλλων. Αυτή η διαδικασία θα δώσει μία λύση για το θανατικό, που λαμβάνει χώρα στους δρόμους» συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά το όριο ταχύτητας στον αστικό ιστό, επειδή πολλοί γκρινιάζουν πως το 30 είναι πολύ χαμηλή ταχύτητα, το μέτρο θα αφορά τις γειτονιές, όπου συνυπάρχουν οικογένειες με παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Ιαβέρης.

«Δεν αφορά τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά αφορά δρόμους που ακόμη και το 30 φαντάζει ως εξωπραγματική ταχύτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κύψελη που οι καθρέφτες ακουμπούν δεξιά και αριστερά, και εκεί κανονικά θα πρέπει η ταχύτητα να είναι στα 20 χιλιόμετρα, για να αποφευχθούν τα όποια ατυχήματα» κατέληξε.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.