Αλλάζει ο τρόπος που θα μετράει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που υπολογίζει την κατάναλωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει άμεσα να μετράει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα.

Στους συνήθεις καταναλωτές Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.) ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει σε αυτή την φάση την τετραμηνιαία καταμέτρηση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δίμηνο η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ εκτιμά τις καταναλώσεις και το αμέσως επόμενο δίμηνο λαμβάνεται η ένδειξη του μετρητή από το προσωπικό της Εταιρείας, ώστε να προκύψει η συνολική κατανάλωση του τετραμήνου.

Η κατανάλωση αυτή προκύπτει αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα ως διαφορά της ένδειξης αυτής από την ένδειξη που είχε καταγραφεί από την Εταιρεία πριν 4 μήνες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, η μέτρηση από το προσωπικό θα γίνεται πλέον κάθε μήνα ώστε να μην υπάρχει καμία απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση.

Σημειώνεται πως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν ανακοίνωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπει σε ισχύ το νέο σύστημα μέτρησης.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.