Αν. Αττική: Διογκώνεται η παραβατικότητα εφήβων σε ΕΠΑΛ αλλά και σε Γυμνάσια!

Τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας που διαρκώς παρουσιάζονται τόσο σε Επαγγελματικά Λύκεια όσο και σε Γυμνάσια και της Ανατολικής Αττικής, επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξής του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Κυριάκος Κοτσολάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Κοτσολάκος τόνισε ότι πληθαίνουν διαρκώς τα σχετικά περιστατικά και πλέον ασκείται και ψυχολογική αλλά και σωματική βία από μαθητές σε εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Κοτσολάκος συμπλήρωσε ότι στην Ανατ. Αττική λειτουργούν συνολικά 14 Επαγγελματικά και Εσπερινά Λύκεια με περιστατικά να συμβαίνουν στα περισσότερα από αυτά.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις ευθύνες που φέρουν και οι γονείς των παιδιών που δημιουργούν τα προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι οι ποινές που επιβάλλονται στους ταραξίες έχουν μειωθεί κατά πολύ αφού η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), τις είχε μειώσει δραστικά.

Σημαντική ήταν η αναφορά του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ στις ευθύνες που φέρουν οι εκπαιδευτικοί για την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΠΑΛ ενώ απέρριψε τα όσα τους καταμαρτυρούνται για τον τρόπο που εργάζονται.

Ο κ. Κοτσολάκος αναφέρθηκε και στην ευθύνες ολόκληρης της κοινωνίας η οποία απαξιώνει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και διευθυντή του Λυκείου της Νέας Μάκρης με την 33χρονη επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.