Αν. Αττική: Εγκρίθηκε νέα επένδυση για πεντάστερο ξενοδοχείο – Δείτε σε ποια περιοχή

Όλο και περισσότερο κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών οι παράκτιες περιοχές της χώρας οι οποίες θεωρούνται πάντα εύφορο έδαφος για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού τόσο από ελληνικές όσο και από ξένες επιχειρήσεις.

Μετά την αναβίωση της τουριστικής βιομηχανίας τη σεζόν του 2022, πολλές επιχειρήσεις σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την πληθώρα των παραθαλάσσιων και τουριστικά ελκυστικών περιοχών της χώρας, όχι μόνο στα γνωστά τουριστικά νησιά αλλά και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που γνωρίζουν νέα τουριστική άνθιση.

Ακόμα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, επιχειρηματικά πλάνα και επενδύσεις πάνω στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας λαμβάνουν έγκριση για υλοποίηση από τους αρμόδιους φορείς.

Η επένδυση

Χαρακτηριστικά, επένδυση της επιχείρησης «WHG ΣΟΥΝΙΟ MANAGEMENT Α.Ε.» με δ.τ. «WHG ΣΟΥΝΙΟ Α.Ε.», έλαβε έγκριση για υπαγωγή της στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Ζ΄ κύκλος).

Το επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησης, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Σουνίου στο Δήμο Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, δυναμικότητας 179 δωματίων και 406 κλινών.

Το συνολικό επιλέξιμο κόστος για την συγκεκριμένη επένδυση βρίσκεται στα 14.231.824,17 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 14.231.824,17 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση ύψους 1.423.182,42 ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ενώ οι νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 58,32 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

ypodomes.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.