Αναγέννηση οστού για οδοντικά εμφυτεύματα

Η ανάπλαση των οστών της γνάθου μας δίνει την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τα δόντια που  λείπουν με εμφυτεύματα ακόμα και σε περιπτώσεις με έντονη οστική απώλεια ή ανεπαρκή ποιότητα οστού.

Μερικοί ασθενείς, ειδικά εκείνοι που περίμεναν πολύ καιρό για να καλύψουν τα κενά στα δόντια τους, χρειάζονται μόσχευμα οστού. Δυστυχώς, τα εμφυτεύματα δοντιώνhttps://emfyteymatadontion.gr// δεν μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως σε όλους τους ασθενείς. Η ανάγκη για αύξηση των οστών μετά την απώλεια δοντιού ισχύει τόσο για την άνω όσο και για την κάτω γνάθο. Η οστική απώλεια είναι πιο συχνή στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου.

Η οστική αναγέννηση είναι ένας γενικός όρος για μια μεγάλη ποικιλία επεμβατικών τεχνικών που διαφέρουν ως προς το κόστος και τις μεθόδους εκτέλεσης. Η ανάπλαση του οστού μπορεί να γίνει σε πλάτος, ώστε να μπορεί να γίνει μια εμφύτευση όταν η γνάθος είναι πολύ στενή, ή να γίνει σε ύψος ( όπως η ανύψωση ιγμορείου ) όταν η γνάθος υπολείπεται σε ύψος.

Γιατί απορροφάταιτο οστό;

Η οστική απώλεια αρχίζει μόλις χαθούν τα δόντια.Η βασική αιτία της οστικής απώλειας είναι η έλλειψη φυσικού μηχανικού ερεθίσματος που είναι καθοριστικός για τον σχηματισμό του οστού. Όταν λείπουν τα δόντια, οι μασητικές δυνάμεις δεν μεταδίδονται πια στο οστό και στα σημεία που λείπουντα δόντια, το οστό αρχίζει σταδιακά να απορροφάται.Η απώλεια οστού μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα μιας περίπλοκης και τραυματικής εξαγωγής, ατυχήματος, χειρουργικής αφαίρεσης κύστης ή χρόνιας μόλυνσης των δοντιών.

Αναγέννηση της γνάθου με οστικό μόσχευμα

Η οστική ανάπλαση πραγματοποιείται όταν το σχήμα και μέγεθος της γνάθου στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν επαρκούν για την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος.

Τι είναι η αύξηση των οστών;

Η οστική αναγέννηση  είναι μια γναθοχειρουργική επέμβαση κατά την οποία χρησιμοποιείται οστικό μόσχευμα από το ίδιο το σώμα του ασθενούς, από άλλο ανθρώπινο δότη ή άλλο ζωικό είδος ( συνήθως βόειο ή χοίρειο μόσχευμα) ή τεχνητό οστικό υποκατάστατο ή υλικό στην άνω ή στην κάτω γνάθο, ανάλογα με την περίπτωση.

Στην περίπτωση πολύ εκτεταμένων οστικών ανακατασκευών, το απαιτούμενο οστό μπορεί να μην επαρκείόταν συλλεχθεί μόνο από την περιοχή γύρω από το σημείο της εμφύτευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουμε ένα συνδυασμό απόδιαφορετικούς τύπους οστικούμοσχεύματος

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματααναμιγνύεται το υλικό του οστικού μοσχεύματος με αυξητικούς παράγοντες A-PRF ή I-PRF, που εγγυώνται γρήγορο χρόνο επούλωσης και πολύ καλή ποιότητα οστού μετά την αναγέννηση. Στην περιοχή της οστικής ανάπλασης, ο οδοντίατρος τοποθετεί μια ειδική μεμβράνη κολλαγόνου, η οποία προστατεύει την περιοχή  της ανάπλασης – έτσι ώστε ο σχηματισμός των οστών να ολοκληρωθεί ανενόχλητος από εξωγενείς παράγοντες.

Η σύγχρονη τεχνολογία είναι πολύτιμο βοήθημα στην σύγχρονη εμφυτευματολογία. Η τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση της γνάθου, ο ψηφιακός σχεδιασμός εμφυτευμάτων και τα υπερσύγχρονα συστήματα εμφυτευμάτων συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των αναγεννητικών τεχνικών.

Ηαξονική τομογραφία κωνικής δέσμης CBCTμας επιτρέπει να έχουμε μια ακριβή τρισδιάστατη εικόνα της γνάθου, να αξιολογήσουμε με ακρίβεια την κατάσταση της γνάθου και να σχεδιάζουμε με απόλυτη λεπτομέρεια την οστική αναγέννηση και την επακόλουθητοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Χάρη στην οστική αναγέννηση μπορούμε να αναπληρώσουμε τα χαμένα δόντια με εμφυτεύματα δοντιών, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.