Ανακοινώνει αλλαγές ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την θανατηφόρα καταδίωξη στο Πέραμα

Νέα μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα ανακοινώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ., οι ανακοινώσεις έρχονται με αφορμή το πόρισμα για τη θανατηφόρα καταδίωξη στο Πέραμα που στοίχισε τη ζωή σε ένας 20χρονο Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα ουσιαστικά προκύπτει πως τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο Πέραμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, 3 από τους 7 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο έριξαν 32 από τις 38 σφαίρες που έπεσαν συνολικά, πληροφορίες αναφέρουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, από το πόρισμα για την καταδίωξη στο Πέραμα προέκυψαν 3 βασικά συμπεράσματα. Πρώτο, διαπιστώθηκε πως οι εντολές που έδινε το κέντρο στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είναι απαρχαιωμένες καθώς η εντολή περί μη καταδίωξης φαίνεται ότι δεν προσήκει σε μία εκνόμως λειτουργούσα πολιτεία.

Ταυτόχρονα, αρμόδια στελέχη λένε πως είναι πρόβλημα η εμπλοκή μηχανών με αυτοκίνητο και θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος προκειμένου να υπάρχει η δέουσα επιχειρησιακή απάντηση σε ανάλογες περιπτώσεις. Τρίτο συμπέρασμα από το πόρισμα είναι η αποκάλυψη δομικών ελλειμμάτων όσον αφορά την εκπαίδευση των αστυνομικών. Η πλειοψηφία των πυροβολισμών που έπεσε από αστυνομικούς που δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα της αλλαγές που θα γίνουν στην αστυνομία. Συγκεκριμένα:

Θα αλλάξουν δομικά οι επιχειρήσεις και ο τρόπος που γίνονται

Αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών στο πεδίο και στους κανόνες εμπλοκής στη διαχείριση περιστατικών

Επίσπευση της διαδικασίας για κάμερες στις στολές όλων των αστυνομικών

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.