Ανακοίνωση-καταγγελία για την κατασκευή εργοστασίων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ανακοίνωση-καταγγελία για την προκήρυξη από την Περιφέρεια Αττικής νέου διαγωνισμού κατασκευής εργοστασίων διαχείρισης αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού…

Η Περιφέρεια Αττικής με τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής), κατέφυγαν σε μια εξόχως παρελκυστική και οριακά δεοντολογική, δικονομικά, τακτική, υπό το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων, των Φορέων και του Δήμου Μαραθώνος. Προκήρυξαν νέο διαγωνισμό κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων στο Γραμματικό, ακυρώνοντας τον πρώτο διαγωνισμό, κατά του οποίου είχαν κατατεθεί, ήδη, στο ΣτΕ, πλήθος προσφυγών ακύρωσης και αναστολής.

Με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται και από τους ίδιους:

Δείτε ακόμα:  Εθελοντές από Μαραθώνα και Νέο Βουτζά στην κατάσβεση της φωτιάς σε σπίτι στο Γραμματικό (φωτό)

1. Η μεγάλη δυσκολία υλοποίησης του έργου,
2. Η προχειρότητα της διακήρυξης του προηγούμενου διαγωνισμού, την ακύρωση του οποίου ζήτησε και η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.
3. Η έλλειψη προπαρασκευής στην προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, ο οποίος στα τεύχη που αναρτήθηκαν, δεν περιλαμβάνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) και φυσικά ούτε Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο)
4. Το βάρος της πίεσης από τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι ενωμένοι αντιδρούν, μαζί με το Δήμο Μαραθώνος και τους Φορείς στο σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
5. Η αδυναμία να αφουγκραστούν την πραγματικότητα, αφού αρνούνται τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης, τις οποίες υποδεικνύουν ο Δήμος και οι Φορείς.
6. Η απόσταση που χωρίζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους στην Περιφέρεια Αττικής από τη θέληση των κατοίκων της πολύπαθης Ανατολικής Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Χωρίς νερό η Α' Είσοδος του Νέου Βουτζά

Δυστυχώς, για όσους πιστεύουν, ότι θα μας… «έπιαναν στον ύπνο», ή, θα μας εξαντλούσαν οικονομικά, θα αντέξουμε μέχρι τέλους και μπορούμε να αντιπαρέλθουμε τα νομικά τους παιχνίδια. Δεν είναι, δε, καθόλου τυχαίο, ότι ο νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε (10/11), μία ημέρα μετά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (9/11) και την επαφή με τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, των εκπροσώπων του Δικτύου, του Δήμου και των Κοινοτήτων.

Τους διαβεβαιώνουμε, ότι με σπασμωδικές κινήσεις και νομικές υπεκφυγές, αγνοώντας οιαδήποτε ηθική και δικονομική τάξη, δεν θα πετύχουν.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τροχαία ατυχήματα σε Χρ. Σμύρνης, Αρίωνος & Μαραθώνος - Στους δρόμους εκχιονιστικά (φωτό)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

• ΟΧΙ, ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
• ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΥΤΑ/Υ
• ΝΑΙ, ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΩΣ ΤΟ ΒΟΥΤΖΑ