Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος για τις υποδομές

Ζούμε στην εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης βάζουν σοβαρές βάσεις για ένα ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο για όλο το λαό. Υπάρχουν οι δυνατότητες σήμερα να έχουμε όμορφες πόλεις με πλατείες και αθλητικές εγκαταστάσεις, με σύγχρονο οδικό δίκτυο, μακριά από το φόβο μην ξεσπάσει πυρκαγιά και κινδυνέψουν οι ζωές και τα σπίτια μας. Όλα αυτά όμως αντί να είναι αυτονόητα για κάθε σπίτι και κάθε άνθρωπο αποτελούν είδος πολυτελείας για να τα απολαμβάνουν λίγοι και εκλεκτοί με βάση την οικονομική τους δυνατότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζει να κινείται η δημοτική αρχή σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που όταν πρόκειται για τους σχεδιασμούς των μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκει άμεσα λύσεις με εφευρετικό τρόπο. Όπως για να μπορέσει την περίοδο της ακρίβειας και την δύσκολης οικονομικής κατάστασης των λαϊκών νοικοκυριών το εκπτωτικό χωριό να μετρά αμύθητα κέρδη που του επιτρέπουν να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, το αεροδρόμιο να συνεχίζει να ανεβάζει εκθετικά τα κέρδη του κλπ. Όλα αυτά την στιγμή που για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής “δεν μπορούν να κάνουν κάτι”!

Πιο πρόσφατο παράδειγμα έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος έκανε λόγο για στημένες ερωτήσεις όταν ζορίστηκε για πολλοστή φορά να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα πολιτών της οδού Αγράφων οι οποίοι επανέφεραν το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή του δρόμου της οδού Αγράφων.

Όταν οι πολίτες ζήτησαν τον λόγο για να θέσουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν από την κατάσταση του δρόμου, είδαν την δημοτική αρχή όχι μόνο να μη θέλει να τους δώσει ουσιαστική απάντηση για την πορεία του θέματος αλλά να μη δέχεται να ακούσει ούτε καν τον προβληματισμό τους.

Δεν θέλουν οι δημότες να παίρνουν το λόγο και να διεκδικούν να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους!

Το μόνο που χρειάζεται από την δημοτική αρχή για να μπορέσει να προχωρήσει υλοποίηση του δρόμου είναι η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του, την οποία έχει δεσμευτεί το αεροδρόμιο ότι θα συγχρηματοδότησει. Έχει σοβαρή ευθύνη η δημοτική αρχή η οποία πετάει το μπαλάκι στην τεχνική υπηρεσία και με ψεύτικες δικαιολογίες προσπαθεί να αποφύγει το θέμα, τη στιγμή που δεν έχει δώσει καμιά εντολή για να γίνει σχετική τεχνική μελέτη.

Σε έναν δρόμο στον οποίο είναι τόσο δύσβατος που καθιστά πολύ επικίνδυνο να τον διασχίσουν οχήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στην περιοχή διαμένουν κάτοικοι μεγάλης ηλικίας και ΑμεΑ που όταν έτυχε να χρειαστούν μεταφορά με ασθενοφόρο αυτό δεν μπορούσε να διασχίσει το δρόμο και με δική τους ευθύνη έπρεπε να βρουν τρόπο να μεταφερθούν μέχρι εκεί όπου έφτανε το όχημα του ΕΚΑΒ. Σε μία περιοχή με έντονη βλάστηση και με τους κινδύνους που διατρέχει περιοχή μας από πυρκαγιές καθιστά επικίνδυνο να μην μπορούν να μεταφερθούν οχήματα της πυροσβεστικής και περιπολικά.

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για να μπορέσει να προχωρήσει το ζήτημα!
Οργάνωση και αγώνας για να καλυφτούν στο σύνολο τους οι σύγχρονες λαϊκές – εργατικές ανάγκες!

Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση και οργάνωση του αγώνα, για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις. Όπου οι εργαζόμενοι δεν περίμεναν κανένα σωτήρα αλλά με την δική τους οργάνωση και διεκδίκηση, βγάζοντας μπροστά τα δικά τους αιτήματα μπόρεσαν να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις και απόσπασαν μικρές επιτυχίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.