Ανασχηματισμός: Η «μάχη» Βαρδινογιάννη-Λάτση – Το παρασκήνιο με Αποστολάκη-Χρυσοχοΐδη-Θεοδωρικάκο

Η ιστορία του ανασχηματισμού της κυβέρνησης φαίνεται ότι εκτός από πολιτικό κρύβει και έντονο επιχειρηματικό παρασκήνιο.

Αυτό εξηγεί και τις διαρροές περί παρέμβασης εξωθεσμικών κέντρων, που προκάλεσε εκνευρισμό μεγάλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχουμε και λέμε, ξεκινώντας από την «πέτρα του σκανδάλου», τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η πρόταση για τον Αποστολάκη ήταν του Στέλιου Νικηφοράκη, πρώην βουλευτή Χανίων της ΝΔ και επί σειρά ετών διευθυντή της εφημερίδας των Χανίων «Κήρυξ». Ο κ. Νικηφοράκης θεωρείται από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους της οικογένειας Μητσοτάκη, είναι ο άνθρωπος που ακόμα και σήμερα αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πρόταση για τον Αποστολάκη εκτιμάται ότι είχε το «πράσινο φως» του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο κ. Νικηφοράκης έχει άριστες σχέσεις και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον μεγαλοεπιχειρηματία, ενώ o κ. Αποστολάκης «είναι μισθοδοτούμενος από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη αφού κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας CORAL Α.Ε που ανήκει κατά 100% ως θυγατρική στην εταιρεία Motor Oil».

Δεν άρεσε στο Λάτση

Η πιθανή υπουργοποίηση του Αποστολάκη δεν άρεσε καθόλου στον αντίπαλο επιχειρηματικό όμιλο, αυτό της οικογένειας Λάτση.

Η οικογένεια Λάτση, σύμφωνα με τα όσα κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι σε κόντρα με τον οικογένεια Βαρδινογιάνη και είδε με ανησυχία την προοπτική ένα πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με τους Βαρδινογιάννηδες να διαχειρίζεται κονδύλια ύψους έως 2 δις ευρώ, τόση είναι η «προίκα» που θα δοθεί στο νεοσύστατο υπουργείο.

Η υποχώρηση Αποστολάκη στέρησε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη τη δυνατότητα να έχει ένα (ακόμα) δικό της άνθρωπο στην κυβέρνηση ωστόσο δεν αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα αφού δεν ήταν (αν και πολλά ακούγονται) αποτέλεσμα της μάχης των δύο μεγάλων οικογενειών αλλά της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να μην βάλει πλάτη στην επιδίωξη Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως ..υπερκομματικός πρωθυπουργός.

Μάχη για Θεοδωρικάκο -Χρυσοχοΐδη

Έντονο παρασκήνιο και μάχη μεταξύ Βαρδινογιάννη Λάτση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες και για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η μάχη αφορούσε το πρόσωπο του υπουργού. Η πλευρά Βαρδινογιάννη ήθελε στο υπουργείο τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Η πλευρά Βαρδινογιάννη ήθελε την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Το ότι επελέγη ο κ. Θεοδωρικάκος δεν σημαίνει ότι νίκησε η πλευρά Λάτση.

Η διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη δείχνει τον προσανατολισμό του στην οικοδόμηση μιας σταθερής συμμαχίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Και αυτό γιατί οι οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει στα χέρια της ένα όπλο που δεν μπορεί να αγνοήσει. Μέσα ενημέρωσης, δύο τηλεοπτικά κανάλια.

Αντίπαλο δέος στην παντοδυναμία Μαρινάκη

Η συμμαχία με τον Βαρδινογιάννη επιτρέπει στην κυβέρνηση να διαθέτει ένα αντίπαλο δέος στην παντοδυναμία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο χώρο των ΜΜΕ.

Η δύναμη του κ. Μαρινάκη έπρεπε να αντισταθμιστεί καθώς είναι σύμμαχος της κυβέρνησης αλλά η συμμαχία αυτή φαίνεται να μην έχει και τόσο στέρεα βάση ανεξάρτητα από το αν ο κ. Μαρινάκης έχει μετατρέψει τα «Νέα» σε φωνή του Μ. Μαξίμου.

Ποιος νίκησε από την όλη ιστορία; Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

Γιατί η «μάχη» του ανασχηματισμού είναι ένα μόνο μέρος του μεγάλου πολέμου των επιχειρηματικών συμφερόντων που είναι διαρκής, ανελέητος και επιφυλάσσει και άλλα επεισόδια.

aftodioikisi.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.