Ανατολική Αττική: Έπιασαν δουλειά τα νέα super περιπολικά της Αστυνομίας – Βροχή τα πρόστιμα για τους “κοντράκηδες” (φωτό & βίντεο)

Οι «ειδικές δυνάμεις» της Τροχαίας βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Αττικής, αξιοποιώντας τα νέα, υψηλών επιδόσεων περιπολικά οχήματα στη καθημερινή μάχη που δίνουν με την παραβατικότητα.

Νέα όπλα στη μάχη κατά της παραβατικότητας στους ελληνικούς δρόμους έχει αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας τον στόλο των περιπολικών της με οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Μετά το Ford Focus ST των 2,5 λίτρων και των 225 ίππων – δράση έχει αναλάβει και η Porsche Cayenne της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εντοπίστηκε να καταδιώκει τον οδηγό ενός λευκού Toyota Auris, ο οποίος υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του σε… γνωστό αθηναϊκό στέκι φανατικών οπαδών της… ταχύτητας.

Η μαύρη Porsche Cayenne, μαζί με δύο μοτοσικλετιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαν σταθμεύσει στο «πέταλο» της παραλιακής οδού, στα γνωστά σε όλους Λιμανάκια», περιμένοντας τον επόμενο οδηγό που θα θελήσει να φαντασιωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν αποτελεί δημόσιο δρόμο αλλά μια αγωνιστική διαδρομή.

Μεταφέροντας, λοιπόν, περισσότερη ταχύτητα στο εσωτερικό της αριστερής στροφής, ο οδηγός του λευκού Toyota Auris τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν να τον ακολουθήσουνε και προφανώς να του ζητήσουν εξηγήσεις για την παραβατική συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η συνηθέστερη παράβαση που βεβαιώνεται στο εν λόγο σημείο είναι αυτή της επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων, με το πρόστιμο να ξεκινά από τα 200 ευρώ και να φτάνει έως και τα 700 ευρώ.

Στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρεται ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους δημόσιους δρόμους «πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά που είναι ενδεχόμενο να εκθέσει σε κίνδυνο ή να παρεμβάλλει εμπόδια στην κυκλοφορία, να εκθέσει σε κίνδυνο πρόσωπα ή ζώα ή να προκαλέσει ζημιές σε δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες.»

Η 8η παράγραφος του άρθρου 12 γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένη αναφορικά με τη συμπεριφορά των οδηγών καθώς απαγορεύει ρητά την «οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.»

Στην περίπτωση που ο οδηγός ενός οχήματος δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις της πρώτης παραγράφου, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Για την εν δυνάμει επικίνδυνη συμπεριφορά που περιγράφεται στην 8η παράγραφο ο πέλεκυς πέφτει βαρύς καθώς ο οδηγός που έχει προβεί σε κάποια από αυτές τις παραβάσεις τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ, ενώ αφαιρείται επί τόπου και η άδεια οδήγησης του για διάστημα τριάντα (30) ημερών. Επίσης, επιτόπου αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίες του οχήματος, και αυτές για 30 ημέρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Car Jackals (@car.jackals)

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.