Ανατολική Αττική: Που βρίσκεται το «κρυφό διαμάντι» με τα κρυστάλλινα νερά και το παράξενο όνομα

Το Σούνιο αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις στην Αττική, καθώς απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα, ενώ προσφέρει πολλές επιλογές για μπάνιο.

Τα γραφικά κολπάκια του Σουνίου θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό και θα σας προσφέρουν την ιδανική απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής που προτιμούν οι επισκέπτες είναι η πανέμορφη παραλία Τσίου, ένα μικρό, γραφικό κολπάκι με λευκή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.

Είναι ένας μικρός παράδεισος, με τον βράχο να δημιουργεί φυσική σκιά και τα νερά να είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα.

Η παραλία Τσίου είναι το κρυφό διαμάντι της Λαυρεωτικής και ένας από τους επίγειους παραδείσους της πρωτεύουσας που ταξιδεύει όποιον κολυμπήσει στα γαλαζοπράσινα νερά της σε νησιώτικους προορισμούς.

Είναι ένας μικρός, βραχώδης κολπίσκος, καλά προφυλαγμένος από το βοριαδάκι, με αποτέλεσμα η θάλασσα να είναι σχεδόν πάντα «λάδι».

Η απρόσκοπτη θέα που προσφέρει στον Σαρωνικό δεν ξεκουράζει μόνο το βλέμμα, αλλά αδειάζει και το μυαλό.

Μία παραλία μέσα στην Αθήνα για καλοκαιρινή ραστώνη

Πώς θα φτάσετε εκεί

Στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Εκεί θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο. Παρκάρετε και ακολουθήστε τα μονοπάτια. Σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.