Ανατριχίλα: Αυτά είναι τα 5 στοιχειωμένα μέρη στην Αττική που δεν τολμάς να επισκεφθείς

Δολοφονίες, αυτοκτονίες, αποκόσμοι ήχοι, τραγωδίες και ιστορίες που δεν θα σε αφήσουν να κοιμηθείς ήσυχα!

Κυκλοφορούν διάφοροι αστικοί μύθοι για ορισμένα μέρη της Αθήνας, που έχουν μείνει στην ιστορία ως σημεία προς αποφυγήν για κάθε Αθηναίο.

Oι ιστορίες, αποκρουστικές. Η ατμόσφαιρα, βγαλμένη από ταινία τρόμου. Απόκοσμες φιγούρες που εμφανίζονται και χάνονται. Ήχοι που προέρχονται από το… πουθενά.

Αντέχεις να τα επισκεφθείς; Αυτά είναι τα 5 διασημότερα στοιχειωμένα μέρη της πρωτεύουσας:

1.Σπηλιά του Νταβέλη

Όλη η περιοχή, στην οποία βρίσκεται η σπηλιά της Πεντέλης, κυκλώνεται από περίεργες ιστορίες και παράξενα φαινόμενα, που δημιουργούν έναν περίεργο τρόμο, ειδικά αν την επισκεφτείς βράδυ!Επίσης, υπάρχει φήμη ότι είναι το στέκι πολλών σατανιστών, που κάνουν θυσίες στον θεό Πάνα. Η σπηλιά είναι κατασκότεινη, και την πλαισιώνει μια μικρή εκκλησία γεμάτη κρυφές εισόδους. Το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, που νιώθεις να τυφλώνεσαι! Λένε ότι η περιοχή είναι γεμάτη μαγνητικά παιδεία και για αυτό συμβαίνουν πολλά από τα αφύσικα πράγματα που συμβαίνουν εκεί. Αν δεν το πιστεύετε, δεν έχετε παρά να την επισκεφτείτε!

2.Το σανατόριο της Πάρνηθας

Η δημιουργία του Σανατορίου έγινε τον Μάιο του 1912 από την διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που αποφασίζει τότε την ίδρυση του και τη λειτουργία του ως ορεινό αντιφυματικό περίπτερο-θεραπευτήριο.(Είναι γνωστό ότι το κλίμα της Πάρνηθας ήταν πολύ καλό για τους φυματικούς λόγω του καθαρού αέρα ).

Στο σανατόριο θα καταλήξουν πολλοί Αθηναίοι φυματικοί καθώς και δεκάδες άνθρωποι από άλλες πόλεις της Ελλάδας που κατέφθαναν και κατασκήνωναν έξω από τις εγκαταστάσεις του μην μπορώντας να πληρώσουν τα νοσήλια που ήταν από 300 έως 480 δραχμές μηνιαίως. Από το 1929 έως το 1938, υπολογίζεται πως στην Ελλάδα πέθαναν σχεδόν 100.000 άνθρωποι από φυματίωση.

Στο Σανατόριο θα νοσηλευτεί και ο κομμουνιστής Γιάννης Ρίτσος, από τον Οκτώβριο του 1937 ως τον Απρίλιο του 1938, άλλα δεν θα επεκταθούμε σε αυτό το άρθρο περί κομμουνιστών.

Ο κεντρικός δρόμος δεν υπήρχε με την σημερινή του μορφή, φτιάχτηκε χειρονακτικά μεταξύ του 1926 και 1930. Το Σανατόριο παρήκμασε μετά το 1950 με την ανακάλυψη της πενικιλίνης και τον Μάιο του 1965 οι εγκαταστάσεις του σανατορίου πέρασαν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ έναντι 6.500.000 δραχμών. Το κτίριο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο με την ονομασία ΞΕΝΙΑ και στη συνέχεια σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Η λειτουργία του συνέχισε με αυτή τη μορφή έως και το 1985, οπότε και εγκαταλείφθηκε.

Γύρω από το Σανατόριο της Πάρνηθας έχουν από τότε, γεννηθεί δεκάδες αστικοί μύθοι, ενώ το κτίριο παραμένει ορόσημο για τους λάτρεις του παραφυσικού και του ανεξήγητου. Μετά το σεισμό του 1999 το κτίριο έπαθε μεγάλες ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο υπό το φόβο της κατάρρευσης ενώ το έκανε ακόμα πιο επικίνδυνο η μεγάλη πυρκαγιά του 2007 που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της.

3.Κάστρο της Δουκίσσης Πλακεντίας

Στο κάστρο αυτό, λέγεται ότι πολύ παλιά όταν η Δούκισσα κατοικούσε ακόμα εκεί,γίνονταν πολλά μυστήρια πράγματα και διαβολικά! Η Δούκισσα, μετά τον χαμό της κόρης της, κρατούσε φυλαγμένο το σώμα της ταριχευμένο στο σπίτι της στην Πειραιώς, όταν μια φωτιά το έκαψε και βρέθηκε στην απόλυτη απελπισία. Από τότε, αγόρασε το κτήμα στην Πεντέλη, και δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι. Λέγεται ότι τελούσε κρυφές τελετές και είχε μπλέξει με τον σατανισμό! Ακούγεται πως αν περάσεις βράδυ από έξω, θα δείς αναμμένα φώτα και φιγούρες να πηγαινοέρχονται.

4. Οδός Άγρας 22, Καλλιμάρμαρο

Ένα νεοκλασσικό κτίριο, ακατοίκητο, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο ανυποψίαστοι περαστικοί έχουν παρατηρήσει πολλές φορές φιγούρες και κίνηση μέσα, όταν επικρατεί σκοτάδι στο εσωτερικό του! Μάλιστα μια πρόσφατη μαρτυρία, εξομολογείται, πως είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα, με άσπρα μάτια! Ποια να είναι η ιστορία πίσω από όλο αυτό;

5.Βίλα Καζούλη, Κηφισία

Στα υπόγειά της βασανίστηκαν απάνθρωπα, εκατοντάδες παλικάρια, αγωνιστές της Αντίστασης, όπου άφησαν και την τελευταία τους πνοή. Μετά την αποχώρηση των κατακτητών, το κτίριο συνδέθηκε με ένα σωρό φοβερές ιστορίες. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που ισχυρίζονταν οτι άκουγαν τα ουρλιαχτά και τα κλάματα των θυμάτων και έβλεπαν τα φαντάσματά τους να κυκλοφορούν τις νύχτες και να ζητούν βοήθεια. Επίσης διάφορες οπτασίες και τραγούδια έχουν στοιχειώσει το οίκημα.

newsbomb.gr