Ανατροπή: Ανοίγει νωρίτερα η εστίαση – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών

Όπως όλοι περίμεναν, δε βγαίνει «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση της Επιτροπής για να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό.

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να μην εισηγηθούν το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού, κάτι που σημαίνει ότι και φέτος θα κάνουμε Πάσχα εντός των τειχών.

Οι λοιμωξιολόγοι έκριναν πως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν μια μαζική έξοδο προς την επαρχία, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη και υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς σε περιοχές που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Μια πρώτη γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι είχε δώσει το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ, η οποία τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις σε άλλο νομό.

Δείτε ακόμα:  Λύθηκε το μυστήριο για τα συμπτώματα παράλυσης 32χρονου μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, τα μέλη της επιτροπής συζητούν το ενδεχόμενο τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 22:00 και μετά το Πάσχα από τις 23:00.

Πιθανόν να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές με αποστολή SMS στο 13033 και κωδικό 6.

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δείτε ακόμα:  Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε «δείξει» ποιοι προσπάθησαν να τον «καθαρίσουν» το 2020! (βίντεο)

Η επιτροπή συζητά και τις προτάσεις της Ιεράς Συνόδου για τη λειτουργία των εκκλησιών, αλλά και το ενδεχόμενο να παραταθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ κι έως τις 05:00 το πρωί.

Η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει οι ακολουθίες να ξεκινάνε νωρίτερα και το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 σε πλατείες και στους προαύλιους χώρους των ναών. Επίσης προτάθηκε η περιφορά του Επιταφίου να γίνει γύρω από τους ναούς και οι πιστοί να μπορούν να προσκυνήσουν στις αυλές των εκκλησιών.

Δείτε ακόμα:  Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε ανακοινώνεται η απελευθέρωση

Προτείνεται τέλος η χρήση των self tests σε ιερείς, ψάλτες και βοηθητικό προσωπικό.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

star.gr