Ανατροπή! Η Σοφία Μπεκατώρου διαψεύδει «Τα Νέα» για τη νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook η Σοφία Μπεκατώρου διαψεύδει τα όσα έγραψε στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με τίτλο «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ “Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου…”».

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που έγινε σύμβολο του ελληνικού #MeToo μετά την αποκάλυψη για το βιασμό της, διαψεύδει ότι προχώρησε σε νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Ολυμπιονίκη, μέσω συνέντευξή της στην εφημερίδα και ότι πλην της γνωστής καταγγελίας για βιασμό δεν έχει κάνει νέα καταγγελία για κακοποίηση.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο λόγος που έδωσε τη συνέντευξη ήταν για το πώς θα ευαισθητοποιηθεί το κοινό αναφορικά με τα φαινόμενα βίας, κάτι που δεν αποτυπώθηκε κάνοντας λόγο για «αποπροσανατολισμό».

Επίσης, σημειώνει πως όσα αναφέρει το δημοσίευμα είναι «μικρό κομμάτι της συζήτησης» και όχι κεντρικό, καταλήγοντας πως η ανάδειξη της συνέντευξης δεν εκφράζει ούτε την ίδια, ούτε τον σκοπό για τον οποίο την έδωσε.

Δείτε ακόμα:  Κάθειρξη 8 ετών σε 80χρονο ιερέα που ασελγούσε σε 11χρονη – 5 χρόνια και στη μητέρα

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1) Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.

Δείτε ακόμα:  Η ΕΥΔΑΠ στην Ημερίδα του Υπερταμείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

2) Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 2.322 νέα κρούσματα – 42 νέοι θάνατοι και 359 οι διασωληνωμένοι,

3) Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.

4) Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.

tvxs.gr