Ανατροπή με τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ στο παρά πέντε!

Όλοι οι κλειστοί χώροι χωρίς μάσκα. Αυτό ήταν το γενικό πλαίσιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε και τις εξαιρέσεις, προκαλώντας έκπληξη και με την απόφαση, αλλά και την εισήγηση των ειδικών. Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ, για τα οποία οι ανακοινώσεις έκρυβαν έκπληξη και ανατροπή. Πέρα λοιπόν από την άρση της υποχρεωτικότητας στο λιανεμπόριο, η ανακοίνωση του κ. Πλεύρη «έκρυβε» και το τέλος της υποχρεωτικής μάσκας και στα σούπερ μάρκετ, ένας από τους χώρους που αναμενόταν να μην καταργηθεί.

Δείτε ακόμα:  Κρεμασμένη μάσκα στον καθρέφτη: Τι ορίζει ο ΚΟΚ;

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς»

Ο ίδιος είπε ότι δεν καταργείται η μάσκα μόνο στους εξής χώρους:

Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)
Δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσης τι θα γίνει με τα φαρμακεία, ή με τα κομμωτήρια, ή με τα κέντρα αισθητικής. Η άρση μέτρων, πάντως, θα αποσαφηνιστεί με ΚΥΑ προς τα τέλη του μήνα, ενώ ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

Δείτε ακόμα:  Ανατροπή με τις Μωβ μέδουσες - Τι δείχνουν οι νέες αναφορές με τις συγκεντρώσεις στις ελληνικές θάλασσες

Τι ισχύει με μάσκα στα ΜΜΜ από 1η Ιουνίου

Πιο αναλυτικά, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, και αναμένεται να αποσαφηνιστεί με την έκδοση της ΚΥΑ στα τέλη του μήνα, είναι εάν θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής ή μάσκας υψηλής προστασίας για τις μετακινήσεις με μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία.

Τέλος η μάσκα σε ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα

Για τα ταξίδια, τα δεδομένα αλλάζουν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, όπου οι θέσεις είναι αριθμημένες, δηλαδή σε ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα. Ωστόσο, για τα πλοία, ενόψει και του καλοκαιριού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πάνω από 20.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα – Ποια η πιθανότητα για νέα μέτρα

ieidiseis.gr