Ανατροπή στην υπόθεση με τον εκδότη του βιβλίου του Παλαιοκώστα

Ανατροπή στην υπόθεση του 42χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για κατοχή εκρηκτικών, κρυμμένα σε αποθήκη που είχε νοικιάσει στο Κουκάκι.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Αντιτρομοκρατική είχε ανακοινώσει πως στο σπίτι του γνωστού Αναρχικού και εκδότη του βιβλίου του Παλαιοκώστα είχε βρεθεί ένα usb το οποίο περιείχε αρχείο pdf με προκήρυξη της οργάνωσης “ΟΛΑ”.

Επρόκειτο για την βομβιστική ενέργεια της συγκεκριμένης οργάνωσης σε βάρος των γραφείων του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο και όπως προέκυψε από μια νέα εργαστηριακή εξέταση του ευρήματος που ζήτησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε πως ο 42χρονος την συγκεκριμένη προκήρυξη την είχε “κατεβάσει” από το διαδίκτυο και μάλιστα από γνωστή ιστοσελίδα Αντιεξουσιαστών. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για τον συντάκτη του επίμαχου κειμένου ανάληψης ευθύνης της βομβιστικής ενέργειας της “ΟΛΑ”.

Το Newsit.gr σε επικοινωνία που είχε με Αξιωματικό, ο οποίος έχει απόλυτη γνώση των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, μας είπε χαρακτηριστικά: “… δεν ενοχοποιούμε ανθρώπους χωρίς στοιχεία…εμείς την αλήθεια ψάχνουμε και η αλήθεια βάση των νέων εργαστηριακών ερευνών αποδεικνύει πως ο 42χρονος, σαφώς και δεν είναι ο συντάκτης, τουλάχιστον του συγκεκριμένου κειμένου”, λέει με νόημα στο Newsit.gr.

Δείτε ακόμα:  Κοντά στο άνοιγμα την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο – Οι κανόνες για το click in shop

Μάλιστα όταν είχε φτάσει στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής το αρχικό έγγραφο, το οποίο περιείχε τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση στο usb που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν ερωτηματικά για το συγκεκριμένο εύρημα των εργαστηρίων, με αποτέλεσμα δυο ημέρες μετά να ζητήσουν επανεξέταση του υλικού.

Η δεύτερη απάντηση ήταν αποκαλυπτική. Η προκήρυξη της “ΟΛΑ” που είδε το φως της δημοσιότητας σε συγκεκριμένη διαδικτυακή σελίδα, προέκυψε πως ήταν μεταχρονολογημένη από την διαχειριστική ομάδα της ιστοσελίδας που “ανέβηκε” το κείμενο και από εκεί τελικά, όπως προέκυψε από την νέα έρευνα, την κατέβασε ο 42χρονος και επεξεργάστηκε μόνο το αρχείο pdf στο οποίο και την αποθήκευσε.

Δείτε ακόμα:  Ξέχασε το μόλις ενός έτους παιδί της στους -32 βαθμούς Κελσίου!

Έπειτα από όλα αυτά κανένα στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος του 42χρονου, όσον αφορά σε εμπλοκή του με την συγκεκριμένη οργάνωση “Αντάρτικου Πόλης”.