Ανείπωτη τραγωδία: Μωρό πέθανε από σπάνια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο!

Ένα μωρό πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Είναι ο πέμπτος τέτοιος θάνατος στις ΗΠΑ. Ο Michael Alexander Pollock III, 16 μηνών, πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου αφού προσβλήθηκε από τη Naegleria fowleri στο Country Club of Little Rock.

«Αν και ο χρόνος του Μάικλ στη Γη ήταν σύντομος, άγγιξε τις καρδιές της οικογένειας, των φίλων, ακόμη και των αγνώστων που συνάντησε με το διαφωτιστικό του χαμόγελο και την παιχνιδιάρικη διάθεση του», έγραφε η νεκρολογία του.

Οι γονείς του, Michael Jr. και Julia Pollock, ήταν εκτός πολιτείας, σύμφωνα με το Arkansas Online. Το Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας επιβεβαίωσε ότι το μωρό πέθανε από αμοιβάδα και πιθανότατα εκτέθηκε ενώ έπαιζε στην πισίνα, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου. Το αγοράκι πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας στο Λιτλ Ροκ, όπως σημείωσε ο ιατροδικαστής Gerone Hobbs.

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε δείγματα νερού στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι ένα δείγμα είχε ίχνη αμοιβάδας.

“Το τμήμα έχει έρθει σε επαφή με το Country Club of Little Rock και συνεργάστηκαν σε έρευνες μαζί μας”, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε δήλωση.

Από την Πέμπτη, η πισίνα είχε κλείσει και υπήρχε υπηρεσία καθαρισμού στις εγκαταστάσεις.

Naegleria fowleri: Τα συμπτώματα και πού εντοπίζεται

Το Naegleria fowleri βρίσκεται σε ζεστό γλυκό νερό χαμηλής στάθμης και εντοπίζεται τακτικά σε ποτάμια, λίμνες και ρυάκια. Μπορεί να βρεθεί σε χλωριωμένο νερό, σύμφωνα με το CDC. Είναι σπάνιο να επηρεάσει τον άνθρωπο και πρέπει να εισπνέεται από τη μύτη πριν ταξιδέψει στον εγκέφαλο, σημείωσε το CDC.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης Naegleria fowleri συνήθως ξεκινούν με σοβαρό πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και έμετο και στη συνέχεια εξελίσσονται σε άκαμπτο λαιμό, επιληπτικές κρίσεις και κώμα που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν περίπου πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά μπορεί να ξεκινήσουν μέσα σε μία έως δώδεκα ημέρες.

Οι 5 θάνατοι που προκάλεσε η Naegleria fowleri

Ο Πόλοκ πιστεύεται ότι είναι ο πέμπτος Αμερικανός που πέθανε φέτος από την αμοιβάδα. Το τελευταίο κρούσμα που αναφέρθηκε στο Αρκάνσας ήταν το 2013. Μόνο περίπου τρία άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνονται κάθε χρόνο, αλλά αυτές οι λοιμώξεις είναι συνήθως θανατηφόρες.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ένας κάτοικος του Τέξας προσβλήθηκε από την αμοιβάδα ενώ κολυμπούσε στη λίμνη Lyndon B. Johnson.

Τον Ιούλιο, ένας κάτοικος της Τζόρτζια πέθανε επίσης από το Naegleria fowleri ενώ κολυμπούσε σε μια λίμνη γλυκού νερού και ένα μικρό αγόρι πέθανε σε μια παρόμοια περίπτωση στη Νεβάδα. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Woodrow Bundy, 2 ετών, κόλλησε την αμοιβάδα ενώ έπαιζε στο νερό στο Ash Springs και άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα γρίπης προτού μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ένας άνδρας στη Φλόριντα προσβλήθηκε επίσης από την αμοιβάδα τον Μάρτιο αφού ξέπλυνε τη μύτη του με νερό βρύσης.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.