Ανήλικες συμμορίες σκορπούν τον πανικό – Αγριο ξύλο και περιστατικά bullying!

Σε στρατόπεδα φαίνεται πως είναι χωρισμένη η μαθητική κοινότητα του Πύργου με τα περιστατικά βίας μεταξύ των μαθητών να πολλαπλασιάζονται

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά bullying και σχολικού εκφοβισμού στην πόλη του Πύργου, που σιγά – σιγά ξεφεύγουν και μεταλλάσσονται σε συμπλοκές μεταξύ μαθητικών ομάδων – συμμοριών.

Μόνο Πέμπτη και Παρασκευή καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά, για τα οποία δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα ή τους γονείς τους, ωστόσο έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών και ερευνώνται.

Σε περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο 2ο γυμνάσιο, το ilialive.gr επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές των εμπλεκόμενων για να έχει μια σαφή εικόνα. Ένας μαθητής από άλλο σχολείο, πήδηξε τα κάγκελα για να συναντήσει φιλικό του πρόσωπο. Στο προαύλιο, τον κοίταξε ένας μαθητής, ρώτησε γιατί τον κοιτάει, ο μαθητής ανταπάντησε και ο πρώτος «εξωσχολικός» επιτέθηκε και χτύπησε τον δεύτερο μαθητή. Μόνο που συμπτωματικά, ο μαθητής αυτός του 2ου γυμνασίου, έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα άλλες δύο επιθέσεις από εξωσχολικούς. Ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως τα προηγούμενα περιστατικά δεν συνδέονται με το τελευταίο.

Στο 4ο γυμνάσιο Πύργου, σύμφωνα με το ilialive.gr, συνεχίζεται η ένταση μεταξύ μαθητών, που φαίνεται να έχουν χωριστεί σε ομάδες. Την Παρασκευή υπήρξε και νέα ένταση, σε συνέχεια περιστατικού που συνέβη την περασμένη Τρίτη και μάλιστα επενέβη τότε και η Αστυνομία, καθώς η ένταση μεταφέρθηκε και μεταξύ γονέων.

Επεισόδιο μεταξύ μαθητών συνέβη και κοντά στο 3ο ΓΕΛ Πύργου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Την Πέμπτη υπήρξε άλλο περιστατικό με ομάδες μαθητών από δύο σχολεία, κοντά στο 1ο γυμνάσιο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές από το 1ο και το 4ο γυμνάσιο συνεπλάκησαν σε ένα περιστατικό έντασης με μεγάλη διάρκεια, όπου μαθητές δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος αναφέρθηκε στα περιστατικά αυτά και σημείωσε πως γίνονται από την πλευρά του δήμου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα σχολεία αλλά και την Αστυνομία, προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου.

«Δυστυχώς σήμερα για άλλη μία φορά, είχαμε μία μέρα γεμάτη bullying και φασαρίες. Αρχίσαμε να επισκεπτόμαστε σχολεία με το Δήμο για την σχολική μέρα αθλητισμού, αλλά τελικά καταλήξαμε να προσπαθούμε να χωρίσουμε διάφορες ομάδες από διάφορα περιστατικά που έγιναν σε σχολεία της πόλης. Δυστυχώς το θέμα έχει ξεφύγει, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί στην πορεία, καλώ όλους τους φορείς είτε τον Σύλλογο δασκάλων, είτε την ΕΛΜΕ, την αστυνομία, προκειμένου να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και να σώσουμε την κατάσταση που έχει ξεφύγει γενικότερα» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.