Άνοιξε τις πόρτες της «Η κατασκήνωση της χαράς» στη Ραφήνα


Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να λειτουργήσει αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι την Παιδική Κατασκήνωση της Ραφήνας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι πόρτες για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο άνοιξαν την Δευτέρα 6 Ιουλίου.


Η ‘κατασκήνωση της χαράς’ στη Ραφήνα είναι ίσως η μοναδική δημοτική κατασκήνωση που θα λειτουργήσει φέτος.

Το εγχείρημα αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, καθώς με εξαιρετική συνέπεια τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας των παιδιών. Επιπρόσθετα με όλα αυτά τα μέτρα, το προσωπικό που θα εργαστεί στην κατασκήνωση πέρασε από εξέταση για την ανίχνευση του κορωνοϊού, από την ειδική κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Δείτε ακόμα:  Βαρύ περιβαλλοντικό πλήγμα στον παραλιακό άξονα του Ωρωπού

«Η κατασκήνωση της χαράς» όπως την έχουν ονομάσει τα ίδια τα παιδιά, λειτουργεί με πρότυπο τρόπο τα τελευταία 10 χρόνια με ένα εκπαιδευτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, χαρίζοντας στα παιδιά την απόλυτη κατασκηνωτική εμπειρία! Αθλοπαιδιές, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι & χορός, μουσικοκινητική αγωγή, θαλάσσια μπάνια, πεζοπορίες στο δάσος και πολλά κατασκηνωτικά παιχνίδια, γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, ενώ σε όλες τις περιόδους γίνονται δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η υγιεινή διατροφή, η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η ζωοφιλία και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμα:  Περιφέρεια Αττικής: Ενισχύονται τα συνεργεία που συνδράμουν στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Ωρωπού

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι, στην καθεμία από τις οποίες θα συμμετέχουν 100 παιδιά που έχουν επιλεγεί κοινωνικοοικονομικά κριτήρια (χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ).

Για την προετοιμασία των στελεχών, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης όλων των υποψήφιων ομαδαρχών – ομαδαρχισσών, σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος, που μέσα από την εισαγωγή στο δημιουργικό παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση, επιχείρησε να ενδυναμωθούν και να εμψυχωθούν τα άτομα, ενισχύοντας τη δυναμική της ομάδας που θα ασχοληθεί με τα παιδιά.

Δείτε ακόμα:  Επέστρεψε από την Εύβοια το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας

Για την ιστορία: Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης παιδιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου βρίσκονται στην πευκόφυτη έκταση περίπου 10 στρεμμάτων στη θέση Περιβολάκια Ραφήνας.

Η ανέγερση της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2010 ενώ χρηματοδοτήθηκε τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους αλλά και από το προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ η λειτουργία της κατασκήνωσης γίνεται αποκλειστικά με ιδίους πόρους του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η συμμετοχή των παιδιών είναι χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.