Άννα Κορακάκη: Γεωργιανός είχε εμμονή μαζί της – Έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου της! (βίντεο)

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε εμμονικός «θαυμαστής» της Άννας Κορακάκη, ο οποίος παρακολουθούσε επί χρόνια την Ολυμπιονίκη, είχε προσπαθήσει να μπει στο διαμέρισμά της και είχε πυρπολήσει το αυτοκίνητο του συντρόφου της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 34χρονο γεωργιανής καταγωγής. Επίσης, δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του, με συνέπεια να επιστρέψει στη φυλακή, καθώς είχε προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης.

Επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο 34χρονος παρακολουθούσε τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, της έστελνε διαρκώς λουλούδια, ενώ ένα βράδυ βρέθηκε και έξω από το σπίτι της. Το περιστατικό αυτό, όπως και η κλιμάκωση της δράσης του με την πυρπόληση του αυτοκινήτου του συντρόφου της, φόβισαν ακόμη περισσότερο την Άννα Κορακάκη, που παραδέχθηκε ότι ήταν έτοιμη να μην πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής μίλησε στην εκπομπή «Tlive» του Alpha για τη δράση του 34χρονου, τονίζοντας ότι όλα αυτά την είχαν κάνει φοβική και δυσλειτουργική.

Η Άννα Κορακάκη σημείωσε ότι αυτό που τον έκανε να διαφέρει από τους άλλους θαυμαστές ήταν «η επιμονή και η εμμονή» του. «Παρά τις εκκλήσεις μου, του πατέρα και προπονητή μου και του τοπικού αστυνομικού τμήματος να σταματήσει να στέλνει λουλούδια, γιατί αυτές οι εκφράσεις ήταν εκατοντάδες, δεν σταματούσε», είπε.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνιση της 49χρονης Δήμητρας

Το χειρότερο όμως ήταν, εξήγησε, όταν αντιλήφθηκε ότι αυτός ο άνδρας παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση. Το κατάλαβε τυχαία, περιέγραψε, όταν μία ημέρα το 2018 επέστρεφε από την προπόνηση και τον είδε να την ακολουθεί μέχρι το σπίτι της. «Άλλαζα δρόμο. Αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές. Με ακολουθούσε είτε πεζός, είτε με αυτοκίνητο. Ό,τι και να έκανα ήταν από πίσω μου. Έβγαινα με φίλους μου για ποτό ή φαγητό, ήταν πάντα εκεί… Λουλούδια έστελνε σε κάθε αφορμή, στα γενέθλιά μου, στην ονομαστική μου εορτή, πριν και μετά από κάθε επιτυχία, του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και αναίτια», περιέγραψε.

Ένα πολύ τραυματικό γεγονός, εξήγησε, ήταν όταν ο εν λόγω άνδρας επιχείρησε μαζί με έναν φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά της. «Αυτό συνέβη τα Χριστούγεννα του 2020. Ήμουν μόνη μου στο διαμέρισμα και επιμόνως χτυπούσε ο φίλος του την πόρτα για να του ανοίξω. Ο ίδιος ήταν κρυμμένος στο κτίριο, στην πολυκατοικία που ζούσα τότε», συμπλήρωσε.

Δείτε ακόμα:  Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει το tourism4all για τις αιτήσεις - Τι αλλάζει φέτος στο πρόγραμμα

Για αυτό το περιστατικό ο 34χρονος είχε προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, «του είχαν γίνει και πάλι συστάσεις, είχε δώσει υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να με ξαναενοχλήσει, παρόλα αυτά συνέχισε».

Ο εμπρησμός πριν το Τόκιο

Πέντε ημέρες προτού η Άννα Κορακάκη αναχωρήσει για το Τόκιο, προκειμένου να μετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, ήρθε η κλιμάκωση. «Έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου μου ολοσχερώς. Κάηκαν άλλα 8-9 παρακείμενα οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί και σχεδόν ένα ολόκληρο κτίριο, μια πολυκατοικία», δήλωσε.

Οι παρακολουθήσεις, εξομολογήθηκε, την είχαν κάνει «ιδιαίτερα φοβική». «Είχαν γίνει πια ρουτίνα συνήθειες όπως όταν κλείδωνα και ξεκλείδωνα την πόρτα του αυτοκινήτου ή του διαμερίσματός μου, είχα συνεχώς τα μάτια πίσω. Ένιωθα διαρκώς τον φόβο ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μου κάνει κακό. Αυτό εντάθηκε όταν πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, ασκούσε σωματική βία στην πρώην σύζυγό του. Όλα αυτά λένε πολλά για το ποιόν ενός ανθρώπου και αν μη τι άλλο με φόβισαν ακόμη περισσότερο», δήλωσε.

Δείτε ακόμα:  Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αποκάλυψη της ψυχολόγου για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν έτοιμη να μην πάει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. «Είχα γίνει πλήρως δυσλειτουργική, είχα σταματήσει να είμαι παραγωγική τόσο στην προσωπική και κοινωνική ζωή μου, όσο και στην επαγγελματική. Όσον αφορά τους Oλυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, επειδή ο εμπρησμός έγινε πέντε ημέρες πριν αναχωρήσω, πραγματικά ήμουν με το ένα πόδι να μείνω στην Ελλάδα και να μην συμμετάσχω. Γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος και κινδύνευαν όλοι οι δικοί μου άνθρωποι, αφού πια ήταν στοχοποιημένος και ο σύντροφός μου», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούσε να είναι 100% στη διοργάνωση, γνωρίζοντας «ότι οι άνθρωποί μου ήταν σε κίνδυνο. Και εκεί που ήμουν το μυαλό μου ήταν πίσω στην Ελλάδα».

Στις δηλώσεις της η Άννα Κορακάκη ευχαρίστησε το δικαστήριο για την απόφασή του, όμως σημείωσε ότι στην πραγματικότητα ο 34χρονος δεν θα μείνει πέντε χρόνια στη φυλακή. «Επειδή και μετά την προσαγωγή του και έδωσε πολλές υποσχέσεις και συνέχισε, δεν θέλω να κρύψω ότι εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου για το τι θα κάνει όταν θα βγει», συμπλήρωσε.

lifo.gr