Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ αύριο Κυριακή με εκπτώσεις & νέα μέτρα – Το ωράριο

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Οι τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου που θα είναι ανοικτά και τα μέτρα εισόδου.

Για τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, και συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν από τις 11.00 έως τις 18.00.

Όπως έχει οριστεί, οι ημερομηνίες για τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους είναι οι εξής:

Στις 7 Νοεμβρίου
Στις 12 Δεκεμβρίου
Στις 19 Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται οτι ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (01/11) οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, ενώ τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Σημειώνεται πως η Black Friday φέτος θα είναι στις 26 Νοεμβρίου 2021, ενώ τρεις ημέρες μετά έρχεται η Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Αναλυτικά, η Black Friday, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.

Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο το Σαββατοκύριακο

Σημειώνεται ότι από σήμερα Σάββατο (6/11) τίθενται σε ισχύ τα κάτωθι μέτρα για ψώνια σε καταστήματα και σουπερ μαρκετ:

Μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι μη εμβολιασμένοι, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Στους ρυθμούς των νέων μέτρων κινούνται και τα καταστήματα τα οποία έχουν βάλει ταμπέλες για τους ελέγχους που γίνονται, ενώ πολλά προτιμούν να έχουν άνθρωπο στην είσοδό τους για τους ελέγχους των πιστοποιητικών.

Click away για ανεμβολίαστους

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους, καθώς και όλους όσοι δεν διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό), θα μπορούν να ψωνίζουν με click away, το οποίο δεν καταργήθηκε ποτέ.

Έτσι λοιπόν θα φθάνουν μέχρι την πόρτα των εμπορικών καταστημάτων και θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα, που έχουν παραγγείλει είτε τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Τα σουπερ μαρκετ μαζί με τα φαρμακεία και τις εκκλησίες εξαιρούνται από την υποχρεωτική επίδεξη rapid test, δηλαδή οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται και να ψωνίζουν κανονικά.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.