Ανοιχτή επιστολή από τους “Νέους Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά” προς τον Δήμαρχο Παλλήνης Χρ. Αηδόνη – Τι ζητούν

Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά προς τον Δήμαρχο Παλλήνης Χρ. Αηδόνη

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,Εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ”, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή καθώς είστε το πλέον αρμόδιο πρόσωπο της δημοτικής ενότητας του Δήμου Παλλήνης.Αποστέλλουμε σε εσάς αυτήν την επιστολή όχι μόνο λόγω της θέσης σας.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές λόγω απειρίας, μη κατάρτισης και έλλειψης χρονικής διαθεσιμότητας – ενίοτε όντας αρνητικά προκατειλημμένες προς την κοινότητα μας – αγνόησαν τα αιτήματα μας.

Με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα όλο και πιο επείγοντα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς γιατί γνωρίζουμε πως διακατέχεστε από ανθρωπισμό, κοινωνική ευαισθησία και αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενώ ταυτόχρονα διαθέτετε την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία για την επίλυση των δυσχερειών με τις οποίες οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες έρχονται αντιμέτωπες.

Επικαλούμενοι την υπευθυνότητα και το ήθος σας, σας καλούμε να συνεργαστείτε με τον σύλλογο “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ”, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή οι σχετικές με τους Έλληνες Τσιγγάνους του Γέρακα Αττικής, προεκλογικές σας διακηρύξεις.Ως εκπρόσωποι της κοινότητας θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με το μέλλον μας. Μας προβληματίζουν και μας εξεγείρουν τα όσα γράφονται στην επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων η οποία έχει σταλεί σε ανωτέρους κρατικούς φορείς και ΜΜΕ χωρίς να γνωρίσουμε αν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε και την κοινωνική πίεση που ενδεχομένως δέχεστε. Για αυτό αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη να ζητήσουμε ως κοινότητα ένα συγγνώμη για τα όποια ζητήματα δημιουργούμε στη γειτονιά. Αισθανόμαστε ταυτόχρονα και την ανάγκη να ζητήσουμε τη συνδρομή σας στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας, τις απόψεις μας, τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις μας, τα αιτήματά μας. Βασικό αίτημα αυτής της επιστολής αποτελεί μία επίσημη συνάντηση μαζί σας αξιότιμε κύριε δήμαρχε σε ημέρα που εσείς θα ορίσετε. Θα παρευρεθούν τα μέλη του Δ.Σ., δύο μέλη του οικισμού Ρομά και πιθανόν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλειος Πάντζος προκειμένου να ανοίξουμε έναν διάλογο σχετικά με τα ζητήματα στέγασης, εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής ένταξης και ίδρυσης παραρτήματος για Ρομά πολίτες στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης. Αισθανόμαστε πως είναι χρέος μας να εισακουστούνε προτάσεις λύσεων για τα προαναφερθέντα θέματα.

Με βάση την κοινωνική ευαισθησία που σας διέπει και την σχετική σας κατάρτιση, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.Καταληκτικά θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αισιοδοξία μας για το κοινό μας μέλλον.

Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.