Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown τον χειμώνα ο Κ. Μητσοτάκης!

«Ακούσαμε τους επιστήμονες, πήραμε εγκαίρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο.

Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός κλειστών χώρων τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα αν τα καταφέραμε» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, σε συνέδριο που συνδιοργανώνουν το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Eurasia Group και η οργάνωση Flagship Pioneering με τίτλο «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security.

Ουσιαστικά, ο Κ. Μητσοτάκης με την φράση «Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός κλειστών χώρων τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα αν τα καταφέραμε» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέο lockdown και ότι ο καλός καιρός και η έλευση του θέρους είναι αυτή που, όπως και πέρσι, μείωσε την δυναμική της πανδημίας και του ιού. Και το χειμώνα θα δούμε αν θα επιβληθεί πάλι lockdown είπε, ουσιαστικά, αφήνοντας ανοικτό το σχετικό ενδεχόμενο.

Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το Ψηφιακό πιστοποιητικό για τον covid – 19, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορωνοϊού» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραδέχθηκε ωστόσο τις καθυστερήσεις τις ΕΕ στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών:

«Ναι, υπήρξαν καθυστερήσεις σε επίπεδο ΕΕ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ωστόσο, είμαι υπερήφανος γιατί η ΕΕ κατόρθωσε να αγοράσει για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών της Ένωσης. Δεν ήθελα να βρεθώ στη θέση να αναμετρηθώ με κράτη όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προκειμένου να εξασφαλίσω επαρκείς δόσεις εμβολίου για τη χώρα μου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλαδή τι θα είχε συμβεί; Δεν θα μας έδιναν εμβόλια; Αντί να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος που δεν αγόρασε από Ρωσία και Κίνα εμβόλια, το παρουσιάζει και ως… επιτυχία!

pronews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.