Αντιδράσεις εστιατόρων για τον Βασιλακόπουλο: «Τους λογαριασμούς να τους στείλουμε στον κ. καθηγητή»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αποκάλυψε ότι δέχθηκε προπηλακισμό και επίθεση, μαζί με συναδέλφους του, όταν βρέθηκαν σε μια ταβέρνα και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να διεξάγει ελέγχους για την ορθότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού – Ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων

Tην αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα. «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

Ωστόσο την ίδια στήριξη δεν δείχνουν τα μέλη της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, που αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook: “Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο. Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΣΤΙΑΣΗ να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή. Επιτέλους στηρίξτε την ΕΣΤΙΑΣΗ, με επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα”.

Το χρονικό

Αντιμέτωπος με τις άγριες διαθέσεις ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας και των υπόλοιπων εργαζόμενων σε αυτή, βρέθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο γνωστός καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε το περιστατικό στο οποίο όπως ανέφερε ήταν παρόντες περίπου 20 γιατροί ίδιας ειδικότητας με εκείνον.

«Σήμερα το μεσημέρι βρισκόμασταν με μια παρέα περίπου είκοσι πνευμονολόγων στο πλαίσιο ενός συνεδρίου σε μια ταβέρνα. Στο τέλος, με ευγένεια, ένας συνάδελφος εξ ημών είπε στους υπεύθυνους ότι θα έπρεπε να ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο ότι μας πέταξαν έξω από το μαγαζί. Μας προπηλάκισαν, εμένα με πέταξαν κάτω. Τον συνάδελφο ο οποίος προσπάθησε να με προφυλάξει του έσκισαν το πουκάμισο. Ο ιδιοκτήτης με απείλησε ότι θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο που δουλεύω και θα τα πούμε, ότι θα έρθει να μου κάψει το αυτοκίνητο…»

«Νομίζω ότι ο κόσμος πλέον έχει ξεφύγει, έχει τρελαθεί. Νομίζω ότι θα πρέπει να προστατευτούν οι λογικοί άνθρωποι από τους παράλογους. Με περιμένουν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλω μήνυση», ανέφερε κλείνοντας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όπου αποκάλυψε ότι το περιστατικό έγινε στο Καστράκι Καλαμπάκας. Μάλιστα, ανέφερε και το όνομα του καταστήματος, εξηγώντας και πάλι τι ακριβώς συνέβη πριν εκδιωχθούν από την ταβέρνα με προπηλακισμούς, από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, ο κ. Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε υποστηρίξει πως πρέπει να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Tα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί».

«Η ανευθυνότητα των αρνητών απειλή για τη δημόσια υγεία»

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το σημερινό περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

 

Newsbomb.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.