Αντίο από Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας – Έρχονται προνόμια για εμβολιασμένους

Σε νέα φάση μπαίνει η χώρα από τη Δευτέρα. Από τη μία λέμε αντίο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, από την άλλη έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους. Όλες οι αλλαγές από αύριο στη ζωή μας, ενώ τα καμπανάκια χτυπάνε για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια στην Ελλάδα από τη Δευτέρα. Σήμερα Κυριακή είναι η τελευταία μέρα με απαγόρευση κυκλοφορίας και επίσημα (για όσους την εφαρμόζουν), οι μάσκες βγήκαν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τη Δευτέρα έρχονται ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων. Τα σενάρια είναι πολλά, τα δεδομένα όμως είναι τα μέτρα που αίρονται.

Υπενθυμίζεται ότι η η απαγόρευση κυκλοφορίας για σήμερα Κυριακή αρχίζει 01:30 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 05:00 π.μ.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν τη Δευτέρα – Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ήδη, έχει καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Εκτός από την απελευθέρωση της κυκλοφορίας, από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Εξαιρούνται από τα εβδομαδιαία self test οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι από 6 που ισχύει σήμερα

Στα 300 άτομα ορίζεται το ανώτατο όριο ατόμων για δεξιώσεις

Για παραλίες ορίζεται η αναλογία 120 άτομα ανά 1.000 τμ επιφάνειας με ελεγχόμενη είσοδο

Έρχονται προνόμια για εμβολιασμένους

Τελικά έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και μένει να φανεί στην πράξη αν αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο ή απλά θα μεγαλώσει τις διαχωριστικές γραμμές.

Ο φόβος, πάντως, και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα σε πολλές χώρες του κόσμου δημιουργεί ανησυχία στην Ελλάδα.

Ετσι λοιπόν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πιθανότατα τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο για την άρση περιορισμών σε εμβολιασμένους, θέτοντας σε εφαρμογή τα προνόμια από τον Ιούλιο.

Η κεντρική ιδέα του μοντέλου που είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι να λειτουργούν οι χώροι υψηλής πυκνότητας – κυρίως οι ανοιχτοί – σε δύο ταχύτητες και να είναι στην ευχέρεια των ιδιοκτητών το πώς θα ενεργούν.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο εάν ο κάθε υπεύθυνος επιλέξει να απευθυνθεί σε όλο το φάσμα των πολιτών – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Εξαίρεση σε αυτό το μοντέλο θα έχουν οι χώροι που είναι απαραίτητο να πάει ένας πολίτης όπως δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ, καταστήματα, τράπεζες, ΜΜΜ, κλπ. Σε αυτά δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Για την εστίαση στο τραπέζι έχει τεθεί το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες να αποφασίζουν για το αν θα δέχονται ανεμβολίαστους.

Υπάρχει ένα κυβερνητικό πλάνο που προβλέπει ότι αν ένα μαγαζί επιλέξει να είναι covid free δηλαδή να δέχεται μόνο εμβολιασμένους, τότε θα ανέβει η πληρότητα στο 90% ακόμα και στο 100%.

Μενει να ανακοινωθούν τα μέτρα τη Δευτέρα και να δούμε τις αντιδράσεις, αλλά και την εφαρμογή τους στην πράξη.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.