Απαγόρευση κυκλοφορίας: 13033 – Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε στο κινητό για να στείλετε μήνυμα

Από το πρωί της Δευτέρας (23/3), οι πολίτες πρέπει να έχουν βεβαίωση ή να έχουν στείλει μήνυμα στο 13033, για να μπορέσουν να μετακινηθούν έξω από το σπίτι τους.

Πρόκειται για αναγκαία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνουμε όλοι μας. Στην περίπτωση της βεβαίωσης, τα πράγματα είναι απλά, τι γίνεται όμως αν χρειαστεί να στείλουμε μήνυμα;

Το SMS στο 13033

Για να κάνουμε τις βασικές μας δουλειές έξω, πρέπει πρώτα να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13033, γράφοντας:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

Τι γίνεται όμως αν δείτε στο κινητό σας πως δεν πηγαίνει το μήνυμα ή σας βγάζει ειδοποίηση πως δεν είναι εφικτή η αποστολή; Τότε θα πρέπει να δείτε τις ρυθμίσεις του κινητού σας, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχετε μπλοκάρει, θέλοντας ή μη, τα 5ψήφια νούμερα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα ξεμπλοκάρετε ώστε να μπορέσετε να στείλετε κανονικά το μήνυμά σας και να είστε νόμιμος/η να βγείτε έξω.

Επιλέγουμε το «ειδική πρόσβαση»

Και έπειτα μπαίνουμε στη «χρήση προηγμ. υπηρ. μηνυμ. κειμένου» και μετά ενεργοποιείτε την «ερώτηση».
Σε κινητά Samsung, πάμε στις ρυθμισεις.

Έπειτα επιλέγουμε πάνω τις 3 τελίτσες.

Έτσι την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να στείλετε μήνυμα, θα σας εμφανιστεί αυτό και θα πατήσετε «Αποστολή».

Ίδιος -σχεδόν- είναι και ο τρόπος στα κινητά Huawei. Επιλέγετε αρχικά Ρυθμίσεις – Εφαρμογές – Άδειες – Τις τρεις τελείες – Ειδική πρόσβαση – Πρόσβαση σε SMS ειδικής χρέωσης.

Τα παραπάνω βήματα θα χρειαστεί να τα κάνετε μόνο και εφόσον δεν μπορείτε να στείλετε το μήνυμα στο 13033, αλλιώς είναι περιττά.

dokari.gr