Απάτη με τουριστικά θέρετρα: Έπιασαν…δουλειά οι χάκερ του τουρισμού

Μία αρκετά δελεαστική προσφορά σε site που μπορεί να μοιάζει με τις δημοφιλείς ταξιδιωτικές πλατφόρμες που μπαίνει κανείς για να κλείσει το κατάλυμα των διακοπών του ενδέχεται να κρύβει κινδύνους.

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, είναι η περίοδος που οι περισσότεροι κοιτάνε να κλείσουν το κατάλυμα που τους αρέσει, προσπαθώντας πάντα να εξασφαλίσουν μία καλύτερη τιμή. Επιτήδειοι, ποντάρουν σε αυτό και φτιάχνουν εικονικές πλατφόρμες μέσω διαδικτύου με δέλεαρ την καλύτερη τιμή της αγοράς ψάχνοντας το υποψήφιο θύμα τους.

«Κάνουνε πιστή αντιγραφή γνωστών ιστοσελίδων αλλά και τις φωτογραφίες που υπάρχουν για τα καταλύματα και όλα τα πραγματικά στοιχεία που έχει η επίσημη ιστοσελίδα».

Όμως η απάτη δεν περιορίζεται μόνο στα ξενοδοχεία. Μία αγγελία σαν και αυτήν με ενοικιαζόμενο σπίτι στη Μύκονο στάθηκε αρκετή για να αποσπάσει χρήματα από μία γυναίκα.

Αν και το κατάλυμα ήταν υπαρκτό, επιτήδειοι έκλεψαν τις φωτογραφίες από επίσημη ιστοσελίδα και έτσι ήταν αληθοφανής.

«Έψαχνα στη Μύκονο σπίτι για όλο το χρόνο. Ήτανε μέσα στη Χώρα της Μυκόνου, ήταν μεγάλο, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, μεγάλο σπίτι. Μίλησα με αυτόν που είχε ανεβάσει την αγγελία, μου είπε ότι ήταν ο προηγούμενος που το είχε νοικιάσει και ότι μετακόμιζε και απλά θέλει να βοηθήσει την ιδιοκτήτρια», δήλωσε καταγγέλλουσα.

Ο απατεώνας απέστειλε στην κοπέλα το mail της υποτιθέμενης ιδιοκτήτριας για να έρθει σε επαφή μαζί της. Την οδήγησαν σε ένα link πιστό αντίγραφο γνωστής πλατφόρμας ενοικιάσεων ακινήτων και υπέβαλε το ποσό των 1.700€ για τα πρώτα δύο ενοίκια.

«Εγώ συμφώνησα, ότι ήθελα να το νοικιάσω το σπίτι. Μου είπε ότι θα γίνει μέσω κάποιας πλατφόρμας που είναι για την επινοικίαση σπιτιών. Τη σελίδα την τσέκαρα όσο μπορούσα να την ελέγξω, τελικά όμως δεν ήταν έμπιστη», δήλωσε ο πραγματογνώμονάς ηλεκτρονικού εγκλήματος, Κωνσταντίνος Μαντές.

Υποκλέπτουν μέσω μίας ιστοσελίδας κλώνου τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και κάνουν οποιαδήποτε χρέωση θέλουν. – χωρίς εμείς να την έχουμε αντιληφθεί.

Με την ολοκλήρωση της αγοράς συνειδητοποίησε πως τελικά ήταν μία πλατφόρμα – φάντασμα.

Όσο τα ανταγωνιστικά πακέτα διακοπών παίρνουν φωτιά στο διαδίκτυο ένας τρόπος για να ελέγξουμε εάν ισχύει η προσφορά ή εάν πρόκειται για απάτη είναι να καλέσουμε το ίδιο το ξενοδοχείο ή τον ενοικιαστή του δωματίου και να ρωτήσουμε αν με το συγκεκριμένο site έχει συνεργασία και εάν αυτή η δελεαστική προσφορά είναι υπαρκτή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.